Tomatsuppe opskrift

Få opskriften på en velsmagende tomatsuppe

En smagfuld og cremet tomatsuppe, der uden tvivl bliver et hit omkring spisebordet. Få opskriften på din kommende go-to tomatsuppe, til når det bare skal være nemt og lækkert!

Tomatsuppe med bagt peber og croutoner

Bagte røde pebre og den hjemmelavede tomatsauce er hemmeligheden bag denne aromatiske tomatsuppe. Servér suppen med brødcroutoner af daggammelt brød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 stk. røde peberfrugter
  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. olienolie
  • Flagesalt og peber
  • ½ potion hjemmelavet tomatsauce, ca. 8 dl
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk. rød chili
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 dl grøntsagsboulion
  • 1¼ dl piskefløde

Croutoner:

  • 1 skriver surdejsbrød
  • ¼ dl olivenolie
  • Flagesalt
  • Evt. lidt frisk timian til pynt

Sådan gør du:

Tomatsuppe

  1. Skær peberfrugterne i grove stykker. Pil løgene, og skær i både. Vend peberfrugt og løg med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 175° varmluft i ca. 30 min.
  1. Tilbered tomatsaucen som angivet i opskriften.
  1. Pres hvidløgene. Halvér chilien, fjern kernerne, og hak chilien fint. Varm olien i en gryde, og tilsæt de bagte pebre og løg samt hvidløg. Vend rundt, og steg et par minutter. Tilsæt frisk timian, hjemmelavet tomatsauce og bouillon, og lad suppen simre i ca. 15 min. Blend suppen en smule, og tilsæt fløden. Varm op, og smag til med flagesalt og peber. Er suppen for tyk og cremet til din smag, spædes til med lidt mere bouillon.

Servering

  • Servér suppen med sprøde brødcroutoner og evt. lidt frisk timian.

Croutoner er en god måde at bruge daggammelt brød på. Lav dobbelt portion af croutonerne, og gem, og nyd dem som topping på en salat, eller spis dem som en snack.

LÆS OGSÅ