
Dampede kammuslinger med ingefær og citrongræs
Opskrift på en skøn ret med kammuslinger - den kan både serveres som forret og som hovedret. Alle sanser forkæles ved hjælp af bl.a. chili, citrongræs og ingefær.
AfOpskrift på forret til 4 personer el. hovedret til 2 personer
4-8 store kammuslinger a ca. 50 g
2 stilke citrongræs
2-3 tsk. skrællet revet ingefær
1/2-1 finthakket stærk rød chili (uden kerner)
1 finthakket fed pillet hvidløg
2 spsk. (jordnødde)olie
3 spsk. sake (tør sherry eller hvidvin kan også bruges)
2 spsk. fishsauce
Du kan bruge både friske og frosne kammuslinger, men de skal være store, og eventuel rogn fjernes til denne opskrift. Frosne muslinger er omgivet af en beskyttelsesglasur af vand, de skal altid optøs i køleskab og afdryppes godt før brug. Gør citrongræs i stand, kasser toppen, du skal kun bruge de nederste 4 cm. Knus fibrene, så smag og duft frigives fx ved at give stilkene et gok med en kagerulle. Fjern de ydre blade, og snit indmaden i fine strimler. Det er vigtigt, at de er superfine, da tilberedningstiden er kort. Bland strimlet citrongræs med ingefær, chili, hvidløg, olie, sake, sherry eller vin, og lad blandingen trække 1/2 time, gerne dobbelt så længe. Kort før servering lægges muslingerne i portionsasietter eller et ovnfast fad, let smurt med smør. Kom lidt marinade på hver musling, dæk fadet med folie eller låg, og damp muslingerne i den 175° varme ovn, 10-12 minutter. Sorte vilde ris matcher det hvide muslingekød smukt, og en rede af sort spaghetti vil også være flot.