
Crispy torsk & chips med urtemayonnaise
Vi laver de klassiske engelske fish & chips på luksusmanér.
AfLone Kjær
Opskrift til 4 personer
torskefilet 600 g uden skind og ben
hvedemel 1 dl
æg 3-4 stk.
Panko-rasp 100 g
Chips:
kartofler 1 kg
eddike ½ dl
vindruekerneolie 8 dl
flagesalt
Urtemayonnaise:
Hellmanns mayonnaise 2 dl
sennep 1 spsk. grovkornet
hvidløg 1 fed
krydderurter 1 håndfuld, fx basilikum, persille og purløg
lime 1 stk.
- Rør mayonnaisen med sennep, presset hvidløg og hakkede krydderurter.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stave.
- Kog kartoflerne i vand tilsat eddike i ca. 10 min.
- Afdryp kartoflerne, tør dem godt, og afkøl.
- Varm olien i en gryde, og steg kartoflerne lidt ad gangen, til de er sprøde og har fået farve. Krydr kartoflerne med salt.
- Del fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, sammenpisket æg og til sidst panko-raps.
- Fritér fiskestykkerne i olien - et par stykker ad gangen.
- Steg i ca. 5 min., til dejen er lysebrun.
- Tag fisken op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle.
- Server med chips, lime i både og mayonnaise.