Vi laver de klassiske engelske fish & chips på luksusmanér.
Af
Lone Kjær
— 15. marts 2014
Opskrift på crispy torsk & chips med urtemayonnaise
Trænger du til at pifte den gode gamle fish and chips op? Den klassiske ret er altid et hit, men det kan også være godt med noget nyt. Her finder du opskriften på lækker crispy torsk og chips, serveret med urtemayonnaise.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
Personer
Det skal du bruge:
300
g
torskefilet uden skind og ben
½
dl
hvedemel
1½
stk.
æg
50
g
panko-rasp
Chips
½
kg
kartofler
¼
dl
eddike
4
dl
vindruekerneolie
flagesalt
Urtemayonnaise
1
dl
Hellmanns mayonnaise
½
spsk.
sennep, grovkornet
½
fed hvidløg
½
håndfuld
krydderurter, fx basilikum, persille og purløg
½
stk.
lime
Sådan gør du:
Rør mayonnaisen med sennep, presset hvidløg og hakkede krydderurter.
Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stave.
Kog kartoflerne i vand tilsat eddike i ca. 10 min.
Afdryp kartoflerne, tør dem godt, og afkøl.
Varm olien i en gryde, og steg kartoflerne lidt ad gangen, til de er sprøde og har fået farve. Krydr kartoflerne med salt.
Del fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, sammenpisket æg og til sidst panko-raps.
Fritér fiskestykkerne i olien - et par stykker ad gangen.
Steg i ca. 5 min., til dejen er lysebrun.
Tag fisken op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle.