Crispy torsk & chips med urtemayonnaise

Vi laver de klassiske engelske fish & chips på luksusmanér.

Opskrift til 4 personer

torskefilet 600 g uden skind og ben hvedemel 1 dl æg 3-4 stk. Panko-rasp 100 g

Chips: kartofler 1 kg eddike ½ dl vindruekerneolie 8 dl flagesalt Urtemayonnaise: Hellmanns mayonnaise 2 dl sennep 1 spsk. grovkornet hvidløg 1 fed krydderurter 1 håndfuld, fx basilikum, persille og purløg lime 1 stk.

  • Rør mayonnaisen med sennep, presset hvidløg og hakkede krydderurter.
  • Skrub kartoflerne, og skær dem i grove stave.
  • Kog kartoflerne i vand tilsat eddike i ca. 10 min.
  • Afdryp kartoflerne, tør dem godt, og afkøl.
  • Varm olien i en gryde, og steg kartoflerne lidt ad gangen, til de er sprøde og har fået farve. Krydr kartoflerne med salt.
  • Del fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, sammenpisket æg og til sidst panko-raps.
  • Fritér fiskestykkerne i olien - et par stykker ad gangen.
  • Steg i ca. 5 min., til dejen er lysebrun.
  • Tag fisken op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle.
  • Server med chips, lime i både og mayonnaise.

Relaterede Artikler