Couscous med kødboller og løgsalat

Når det skal være enkelt, hurtigt og mættende. Og kødboller kan alle li’.

© Anders Schønnemann

Nemt og lækkert. Mens du steger kødboller, trækker saltet alt det skarpe ud af løget.

Opskrift til 4 personer

salatløg 1 stk., stort
salt 1 tsk.
akaciehonning 1 tsk.
hakket oksekød 500 g
æg 1 stk., stort
alm. løg 1 stk.
paprika 2 tsk.
provencekrydderier 1 tsk.
blomkål 1 stk.
couscous 3 dl
olie til stegning
hakket persille og citronskal til drys

Skær løget i helt tynde skiver, og vend dem med salt i en skål. Lad det stå og trække.

Rør kødet med æg, hakket løg og krydderier. Form farsen til kødboller, og gennemsteg dem i olie på panden.

Del blomkålen i buketter, og damp dem møre i 4-5 minutter.

Tilbered couscousen efter anvisning på emballagen.

Skyl nu saltet af løgene, og kram dem tørre, inden du vender dem med honningen.

Servér kødbollerne med lidt sky fra panden sammen med couscous, blomkål og løgsalat. Drys persille og citronskal over.

Relaterede Artikler