© Lars Ranek

Chilimarinerede kyllingesticks med rødbedesalat

Grillede sticks stukket ned i agurk, omgivet af rødbedestrimler, vendt i sød chilisauce. Lækker sommeropskrift!

Opskrift til 4 personer

Forberedes dagen før
træspyd 4-8 stk., husk at lægge dem i koldt vandt i to timer inden brug.
kyllinge-inderfiletter 4 stk.
sød chilisauce 3 spsk. til kødmarinade, og 2 spsk. til rødebedesalaten
citron ½ stk., saften herfra
salt og peber
sesamfrø ca. 200 g
rødbede 1 stk., frisk
agurk ¼ stk.
frisk kørvel til pynt

Dagen før:
Rør sød chilisauce, citronsaft samt salt og peber sammen til en marinade, og marinér inderfiletterne heri til næste dag.

På dagen:
Skræl den rå rødbede, og skær den i papirtynde skiver, som igen skæres i tynde strimler.

Kom strimlerne i en skål, og lad koldt vand løbe fra hanen ned i skålen, så al den overskydende farve forsvinder. Opbevar de udvandede strimler i koldt vand i køleskabet, indtil retten skal serveres.

Sæt de marinerede inderfiletter på spyddene, og vend dem i sesam. Grill kyllingesticksene over middel varme, til de er møre og gyldne.

Læg en stribe af dobbelt stanniol under den blottede del af pindene for at undgå, at de brænder på grillen.

Kom de udvandede rødbedestrimler i en sigte, så alt vand fjernes, og vend dem herefter med sød chilisauce i en skål. Smag til med salt og peber.

Skær to tykke skiver agurk, ca. 4 cm. Halvér hver agurkeskive, så der nu er fire tykke halvmåner, der kan stå på den flade side. Fordel de marinerede rødbedestrimler oven på agurkemånerne,
så de gemmes.

Stik de grillede, varme kyllingesticks ned i hver agurk, og slut så af med kørvel på toppen.