
Canneloni med ricotta og grønkål
Brug og nyd den gode grønkål, mens du endnu kan. Fx i denne lækre og fyldige (halv)italienske ovnret.
AfPerfekt krydret med lidt karry og rosiner.
Opskrift til 4 personer
grønkålsblade 300 g
ricottaost 400 g
karry 1 tsk.
rosiner 4 spsk.
salt og peber
friske lasagneplader 6 stk.
smør 25 g
hvedemel 2 spsk.
mælk 5 dl
parmesanost 100 g
Sæt ovnen på 225°.
Skær grønkålsbladenes grove stilk i midten fra, og kom dem i letsaltet kogende vand i 1 minut.
Skyl i koldt vand, afdryp og skær over et par gange.
Rør ricottaen med karry i en skål, og vend med grønkål og rosiner. Krydr med salt og peber.
Kom fyldet i den ene ende af hver friske lasagneplade, og rul sammen.
Læg hver rulle med lukningen nedad i et ildfast fad.
Smelt smørret i en lille gryde, og rør melet heri. Pisk nu mælken i, og kog op, imens du rører. Lad det simre 5 minutter.
Riv parmesanen i, og smag til med salt og peber.
Hæld ostesaucen over rullerne, og stil dem midt i ovnen. Retten er færdig efter ca. 25 minutter.
God og mættende til ugens kødfrie dag.