© Anders Schønnemann

Canneloni med ricotta og grønkål

Brug og nyd den gode grønkål, mens du endnu kan. Fx i denne lækre og fyldige (halv)italienske ovnret.

Perfekt krydret med lidt karry og rosiner.

Opskrift til 4 personer

grønkålsblade 300 g
ricottaost 400 g
karry 1 tsk.
rosiner 4 spsk.
salt og peber
friske lasagneplader 6 stk.
smør 25 g
hvedemel 2 spsk.
mælk 5 dl
parmesanost 100 g

Sæt ovnen på 225°.

Skær grønkålsbladenes grove stilk i midten fra, og kom dem i letsaltet kogende vand i 1 minut.

Skyl i koldt vand, afdryp og skær over et par gange.

Rør ricottaen med karry i en skål, og vend med grønkål og rosiner. Krydr med salt og peber.

Kom fyldet i den ene ende af hver friske lasagneplade, og rul sammen.

Læg hver rulle med lukningen nedad i et ildfast fad.

Smelt smørret i en lille gryde, og rør melet heri. Pisk nu mælken i, og kog op, imens du rører. Lad det simre 5 minutter.

Riv parmesanen i, og smag til med salt og peber.

Hæld ostesaucen over rullerne, og stil dem midt i ovnen. Retten er færdig efter ca. 25 minutter.

God og mættende til ugens kødfrie dag.