Asiatisk beefsalat med sprøde forårsløg

80’er-salaten har fået en renæssance. Den serveres i lækkert selskab med en asiatisk-inspireret dressing og en god bøf.

Det store keramikfad og den lille kop til soya, udgør en smuk ramme om det asiatiske måltid.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Asiatisk beefsalat med kinakål, edamamebønner, agurk og sprøde forårsløg

Det skal du bruge:

Beefsalat

  • 2 oksebøffer
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 200 g edamamebønner 1 kinakål
  • 1 agurk
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander

Dressing

  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 4 spsk. sojasauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. frisk ingefær

Sådan gør du:

  1. Krydr kødet med salt og peber. Varm olien på en pande, og steg bøfferne i ca. 3 min. på hver side. Lad kødet hvile, mens det øvrige tilberedes.
  2. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, og afdryp dem.
  3. Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen.
  4. Skær agurken i skiver på skrå, og halvér dem.
  5. Snit forårsløgene.
  6. Rør fiskesauce med sesamolie og soja, og tilsæt presset hvidløg.
  7. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  8. Vend chili i dressingen sammen med friskrevet ingefær.
  9. Vend kinakål med edamamebønner og agurk og dernæst med dressing.
  10. Anret salaten på et fad, og top med bøf skåret i skiver og sprøde forårsløg.
  11. Pynt med koriander.