Opskrifter - grill - søde kartofler

Grillet med feta og salsa verde

201105_grillbog_søde_kartofler

© bobedre.dk

Opskrift til 4 personer

søde kartofler 4 stk., små feta 200 g i blok røget paprika 1 tsk. olivenolie 2 spsk. til grillning olivenolie 2 dl til dressing bredbladet persille 1 bundt basilikum 1 bundt mynte ½ bundt kørvel 1 bundt kapers 2 spsk. cornichoner 4 stk. purløg ½ bundt forårsløg 2 stk. citronsaft havsalt sort peber, friskkværnet

Vask eller skrub kartoflerne grundigt, men behold skindet på. Kog dem lige akkurat møre 10 eller 15 minutter i letsaltet vand, og afkøl dem helt.

Imens laves dressingen: Vask og pluk persillen, gem halvdelen til servering. Læg persilleblade, basilikum med stængler, myntebladene, kørveltoppe, kapers og cornichoner i foodprocessoren med olien, og blend det til en tæt, grøn salsa. Snit purløget fint, trim og hak forårsløgene og vend det i salsaen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Gem salsa verde’n på køl til servering.

Ved servering: Skær sødkartoflerne i tykke skiver, stryg hver skive med lidt olie og grill dem 2 minutter på hver side uden at vende dem mere end én gang. Læg dem varme på tallerkenerne. Bryd fetaosten i en skål, vend den med den sidste persille og fordel det over sødkartoflerne.

Drys tallerkenen med den røgede paprika, og læg en god klat salsa verde ved.

Servér som tilbehør til grillet fjerkræ eller kalv, eller nyd det som selvstændig vegetarisk ret med en fyrig hvidvin eller en krydret rødvin.