
Opskrifter - grill - søde kartofler
Grillet med feta og salsa verde
AfOpskrift til 4 personer
søde kartofler 4 stk., små
feta 200 g i blok
røget paprika 1 tsk.
olivenolie 2 spsk. til grillning
olivenolie 2 dl til dressing
bredbladet persille 1 bundt
basilikum 1 bundt
mynte ½ bundt
kørvel 1 bundt
kapers 2 spsk.
cornichoner 4 stk.
purløg ½ bundt
forårsløg 2 stk.
citronsaft
havsalt
sort peber, friskkværnet
Vask eller skrub kartoflerne grundigt, men behold skindet på. Kog dem lige akkurat møre 10 eller 15 minutter i letsaltet vand, og afkøl dem helt.
Imens laves dressingen:
Vask og pluk persillen, gem halvdelen til servering. Læg persilleblade, basilikum med stængler, myntebladene, kørveltoppe, kapers og cornichoner i foodprocessoren med olien, og blend det til en tæt, grøn salsa. Snit purløget fint, trim og hak forårsløgene og vend det i salsaen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Gem salsa verden på køl til servering.
Ved servering:
Skær sødkartoflerne i tykke skiver, stryg hver skive med lidt olie og grill dem 2 minutter på hver side uden at vende dem mere end én gang. Læg dem varme på tallerkenerne. Bryd fetaosten i en skål, vend den med den sidste persille og fordel det over sødkartoflerne.
Drys tallerkenen med den røgede paprika, og læg en god klat salsa verde ved.
Servér som tilbehør til grillet fjerkræ eller kalv, eller nyd det som selvstændig vegetarisk ret med en fyrig hvidvin eller en krydret rødvin.