© Andreas Mikkel Hansen

Tartar af marsklam med friskmalede krydderier

En delikat mundfuld lam, der får sødt og syrligt selskab af sommerbær på sauce. Forbered solbærmosten og de malede krydderier først, og bland og form tartaren i sidste øjeblik.

Syrlig solbærmost:
solbæreddike 3 spsk., fx Meyers
sød solbærsaft ca. 3 spsk.
husblas ½ blad

Udblød husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter.

Bland solbæreddike og solbærsaft i en skål. Lun halvdelen af blandingen i en gryde, og tilsæt husblas heri.

Rør rundt og vend med den kolde saft- og eddikeblanding. Stil det på køl, så det stivner lidt, inden servering.

Friskmalede krydderier:
salt 3 g
peber 1 tsk.
enebær 1 tsk.
knust tang 1 tsk.
allehånde ½ tsk.

Kom alle ingredienser på en tør pande, og rist dem kort, så smagen træder frem. Fyld krydderierne i en peberkværn.

Lammetartar:
lammekrone 400 g, klargjort til tartar – aftal det med din slagter
friske krydderurter 3-4 spsk., hakket persille, purløg,
ramsløg og løgkarse
mayonnaise 4 tsk., god
grov sennep 2-3 tsk.
groft salt 2 tsk.
drueagurker 1 lille eller ½ stor, hakket
peber 1 tsk.
tomatpure 1 tsk.
citron ½ stk. usprøjtet, skallen herfra – fintrevet
akvavit 1 tsk.

Bland kødet med de øvrige ingredienser, og form til fire små bøffer på tallerkenerne – pynt evt. med et renvasket ben fra lammekronen.

Anret nu, som vist på billedet, med tartar, solbærmost og de friskmalede krydderier drysset over kødet. Servér knækbrød til.