Tabouleh med grillet halloumi
© Anders Schønnemann

Tabouleh med grillet halloumi

Libanesisk tabouleh med fuldkornsbulgur og grillet ost til at glæde ganen.

Libanesisk tabouleh med fuldkornsbulgur og grillet ost er en nem og hurtig hverdagsret. Servér salaten på en hverdag eller til dine gæster med små lammedeller.

Opskrift til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 dl fuldkornsbulgur
  • 1 rødløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 lille bundt mynte
  • 200 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 hjertesalat
  • 1 halloumi

Sådan gør du:

  • Skyl bulgur, og kog efter anvisning på pakken fx i bouillon. Afkøl bulgur.
  • Hak løg, persille og mynte fint. Skær tomater i både og agurk i små tern.
  • Vend bulgur med løg, persille, mynte, tomater og agurk. Smag salaten til med olivenolie, salt og peber.
  • Skyl salaten, og slyng den tør.
  • Del osten – der, hvor den deler sig naturligt – og grill den på en varm grillpande. Det er ikke nødvendigt at tilsætte olie. Grill, til osten har fine grillstriber på begge sider og er lun.
  • Skær osten i mundrette stykker.
  • Anret salatbladene på en tallerken. Top med bulgursalat og grillet halloumi.