Tabouleh med grillet halloumi

Libanesisk tabouleh med fuldkornsbulgur og grillet ost til at glæde ganen.

Tabouleh med grillet halloumi

© Anders Schønnemann

Libanesisk tabouleh med fuldkornsbulgur og grillet ost er en nem og hurtig hverdagsret. Servér salaten på en hverdag eller til dine gæster med små lammedeller.

Opskrift til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 dl fuldkornsbulgur
  • 1 rødløg
  • 1 lille bundt bredbladet persille
  • 1 lille bundt mynte
  • 200 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 2 hjertesalat
  • 1 halloumi

Sådan gør du:

  • Skyl bulgur, og kog efter anvisning på pakken fx i bouillon. Afkøl bulgur.
  • Hak løg, persille og mynte fint. Skær tomater i både og agurk i små tern.
  • Vend bulgur med løg, persille, mynte, tomater og agurk. Smag salaten til med olivenolie, salt og peber.
  • Skyl salaten, og slyng den tør.
  • Del osten – der, hvor den deler sig naturligt – og grill den på en varm grillpande. Det er ikke nødvendigt at tilsætte olie. Grill, til osten har fine grillstriber på begge sider og er lun.
  • Skær osten i mundrette stykker.
  • Anret salatbladene på en tallerken. Top med bulgursalat og grillet halloumi.