Sol over Gudhjem ...

... men kun næsten. Vi lægger retten op som en salat-anretning og i stedet for rå æggeblomme laver vi hjemmelavet mild aïoli.

© Anders Schønnemann

Til 4 personer

æggeblommer 2 stk. past. (1 bæger)
hvidvinseddike 1 tsk.
hvidløg 1 lille fed
salt 1 knsp
vindruekerneolie 1 dl
olivenolie ½ dl
asparges 8 stk. grønne
rugbrød 1 stk. helt
sild 4 stk. røgede
feldt-salat 1 god håndfuld
purløg 1 bundt

Tag æggeblommerne ud af køleskabet, 20 min. før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur.

Hæld æggeblommer, eddike, et lille fed revet hvidløg og salt i en lille skål, og rør det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.

Dryp et par dråber olivenolie i, og vær sikker på, at de er rørt ind i æggeblandningen. Fortsæt med et par dråber mere, derefter et par til, og hæld så i en tynd stråle, indtil massen bliver jævn og homogen.

Fortsæt med at hælde olie i, indtil al olien er brugt, og hæld derefter vindruekerneolien i. Rør, indtil aïolien er fast og har konsistens som mayonnaise. Smag evt. aïolien til med lidt eddike og salt.

Bræk de nederste 4-5 cm af de grønne asparges. Del evt. aspargeserne på langs. Damp dem møre i 1 min. i let saltet vand.

Skær chips-tynde skiver rugbrød, som sprødristes.

Servér silden med asparges, salat og aïoli.

Relaterede Artikler