
Små hapsere med stenbiderrogn og porre
Få den nemme opskrift på appetitlige små hapsere af stenbiderrogn og friterede porrer. Servér dem til et glas køligt hvidvin.
AfLone Kjær
Små hapsere med stenbiderrogn og porre
Til 4 personer
Den allerførste stenbiderrogn er en rigtig forårsbebuder. Her serveret som hapser på skeer.
### Friterede porrer
porre 1 lille
hvedemel 1⁄2 dl
olie 2 dl til fritering
salt fint
### Stenbiderrogn
rødløg 1⁄2 lille
stenbiderrogn renset 50 g
cremefraiche 38% 1 dl
salt og peber
spæde urter til pynt
### Fremgangsmåde til friterede porrer
• Skær porren i tynde skiver, og skyl dem. Tør porrerne godt, inden de vendes i melet. Varm olien i en gryde, og steg porrerne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på et stykke fedtsugende papir, og drys med salt.
### Fremgangsmåde til stenbiderrogn
• Hak løget fint. Tag lidt stenbiderrogn fra til pynt. Rør resten med cremefraiche og rødløg, og smag til med salt og peber.
• Anret stenbiderrogn på skeer, og top med porre, resten af rognen, og pynt med spæde urter.