Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skummende majssuppe

Majssuppens sødme får salt modspil af sprødristet panchetta og kantereller. Servér den rygende varm!

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

majskolber 2 stk.
bananscalotteløg 1 stk.
smør 50 g
hønsefond 5 dl
hvidvin 1 dl
fløde 1 dl
sødmælk 2 dl
kantareller 150 g
panchetta 100 g
timian 4 stilke

Skær majs fra kolben med en savtakket kniv.

Lad smørret bruse op og brune let af i en stegepande, og sautér hakket løg og rå majs i 3 minutter under omrøring. Tilsæt hønsefond, vin, sødmælk og fløde, ogkog det i 20 minutter under låg.

Blend grundigt, og si evt. suppen, inden du hælder den tilbage i gryden og holder den varm.

Skær roden af kantarellerne, og børst lamellerne fri for jord og bladdele med en lille pensel. Skær panchetta i aflange tern, og rist dem på en stegepande ved svag varme, til de er rødgyldne. Skru op for varmen på panden, og steg svampene med panchettaen i 2 minutter.

Servér den fyldige og rygende varme majssuppe med ristet panchetta, kantareller og timian – gerne med et stykke godt surdejsbrød til.

Blå Shape-skåle fra Holmegaard, gylden løber fra Mamma Ro.

Relaterede Artikler