
Skindstegt makrel med byg, sennepsfløde og rysteribs
Let og sommerlig forret, hvor den fede makrel får modspil fra de danske ribs’ syrlighed og sennepsdressingen.
AfLone Kjær
Opskrift af Lone Kjær
Makrel er en rigtig sommerfisk, og vi serverer den som en smuk anretning med perlebyg, dekorative agurkespån og rysteribs samt en sennepsfløde til at hælde ved. Tallerkenerne er New Norm fra Menu, og kanden ligeledes fra Menu. Bestik fra Ilva og dug fra Broste.
4 personer
RYSTERIBS
ribs 100 g
rørsukker 25 g
SENNEPSFLØDE
piskefløde 1 dl
dijonsennep 1⁄2-1 tsk.
grovkornet sennep 1⁄2-1 tsk.
salt og peber
perlebyg 100 g
agurk 1 stk.
makrelfileter 4 stk.
smør 25 g
ribs til pynt
• Drys ribs med sukker, og lad dem stå og trække, mens det øvrige tilberedes. Vend dem undervejs.
• Kog perlebyg som angivet på emballagen, og afkøl.
• Rør lidt i fløden, så den tykner en smule. Tilsæt de to slags sennep, og smag til med salt og peber.
• Skær agurken i spåner med en kartoffelskræller.
• Del makrelfileterne i 2 stykker hver, så du har 8 stykker
i alt. Rids skindsiden på makrelfileterne.
• Smelt smørret på en varm pande, og steg makrelfileterne i ca. 3 min. på skindsiden. Vend forsigtigt fiskene, og steg færdig på den anden side.
• Anret perlebyg med makrelfilet, agurkespåner og rysteribs. Pynt med et par klaser ribs, og servér med sennepsfløde.