© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Ricottacreme med karamelliserede løg

Små velsmagende serveringer af en blød ricottacreme med gedeost og sødmefyldte bagte løg.

Ricottacreme med karamelliserede løg

En let servering af en blød ricottacreme med gedeost og sødmefyldte bagte løg. Nyd retten, som den er, eller med tynde skiver smørristet rugbrød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Karamelliserede løg

  • 133 g øg, fx rødløg, skalotteløg og zittauerløg
  • ½ spsk. olivenolie
  • ⅓ spsk. balsamicoeddike
  • ⅓ spsk. brun farin

Ricottacreme

  • bæger ricotta
  • ½ spsk. cremefraiche
  • ubehandlet citron
  • 33 g blød gedeost, f.eks. fra Tebstrup
  • Flagesalt og peber

Servering

  • olivenolie
  • flagesalt og peber
  • bakke karse

Sådan gør du

Karamelliserede løg

  1. Pil løgene, og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen.
  1. Vend løgene med olivenolie, balsamico og brun farin, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag løgene i ovnen ved 180o i ca. 20 min.

Ricottacreme

  1. Kom ricotta i en skål, og rør den blød med cremefraiche og revet citronskal.
  1. Kom gedeosten i en skål, og mos den med en gaffel.
  1. Vend gedeost i ricottacremen, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Anret ricottacreme på tallerkener med karamelliserede løg.
  1. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Drys karse over.