© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt Forret Ricottacreme med karamelliserede løg Små velsmagende serveringer af en blød ricottacreme med gedeost og sødmefyldte bagte løg. Af Lone Kjær — 28. juli 2023 Ricottacreme med karamelliserede løg En let servering af en blød ricottacreme med gedeost og sødmefyldte bagte løg. Nyd retten, som den er, eller med tynde skiver smørristet rugbrød. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Karamelliserede løg 133 g øg, fx rødløg, skalotteløg og zittauerløg ½ spsk. olivenolie ⅓ spsk. balsamicoeddike ⅓ spsk. brun farin Ricottacreme ⅓ bæger ricotta ½ spsk. cremefraiche ⅓ ubehandlet citron 33 g blød gedeost, f.eks. fra Tebstrup Flagesalt og peber Servering olivenolie flagesalt og peber ⅓ bakke karse Sådan gør du Karamelliserede løg Pil løgene, og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Vend løgene med olivenolie, balsamico og brun farin, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag løgene i ovnen ved 180o i ca. 20 min. Ricottacreme Kom ricotta i en skål, og rør den blød med cremefraiche og revet citronskal. Kom gedeosten i en skål, og mos den med en gaffel. Vend gedeost i ricottacremen, og smag til med flagesalt og peber. Servering Anret ricottacreme på tallerkener med karamelliserede løg. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med flagesalt og peber. Drys karse over. Relateret Hovedret Karamelliseret løgtærte med gedeost Julemad Madekspertens hjemmelavede marinerede sild Hovedret Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce Hovedret Onglet, jordskokkepuré, syltede rødløg og pebersauce Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Hovedret Risotto med semidried tomater, burrata, mynte og basilikum