©

Maltboller

Gode rustikke boller der mætter godt.

Ca. 12 stk.

Vand 3 dl
Mørkt øl 2 dl
Gær 15 g
Flagesalt 1 spsk.
Mørk sirup 1 spsk.
Grovvalsede havregryn 50 g
Maltmel 50 g
Fuldkornsspeltmel 200 g
Hvedemel 400 g
Grovvalsede havregryn til drys

Dag 1
• Hæld vand og øl i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup, havregryn, maltmel og fuldkornsspeltmel.
• Ælt hvedemel i lidt ad gangen, og rør dejen godt - brug en røremaskine. Hold lidt af melet tilbage, og ælt dejen, til den slipper skålens kant.
• Stil dejen tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2
• Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet mindst 1 time - og gerne 2.
• Vælt dejen ud på et bord drysset med grovvalsede havregryn, og form skødesløst til boller. Læg bollerne på et stykke bagepapir.
• Lad hæve tildækket i ca. 1 time.
• Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade blive varm i ovnen.
• Løft forsigtigt boller og bagepapir over på den varme plade, og bag i ovnen i ca. 15 min., til de er mørke og sprøde i overfladen.

TIP
Mørkt øl og en lille mængde maltmel er med til at give bollerne en vidunderlig smag og en flot farve.