
Kartoffelmad med hjemmeristede løg
Nye kartofler, hjemmeristede løg og et stykke godt rugbrød - luksusudgaven af den klassiske kartoffelmad.
AfLone Kjær
Kartoffelmadder
4 stk.
Det skal du bruge:
- løg 2 stk.
- hvedemel 1⁄2 dl
- Vindruekerneolie 1 dl til fritering
- Nye kartofler 8 stk. kogte
- Radiser 8-12 stk.
- Rugbrød 4 skiver
- Smør
- Salatblade 4-8 stk. sprøde
- Mayonnaise af god kvalitet
- Karse 1 bakke
Sådan gør du:
- Skær løgene i tynde ringe.
- Vend ringene i mel. Brug evt. et dørslag, så den overskydende mel kan drysse af.
- Varm olien i en gryde, og friter løgene, til de er sprøde.
- Læg de ristede løg til afdrypning på fedtsugende papir.
- Skær kartoflerne i skiver, rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Smør rugbrødet, og læg salatblade på. Top med kartofler, mayonnaise, radiser, karse og ristede løg.
- Kartoffelmaden kan med fordel serveres i grønne omgivelser under skyggen fra en parasol og ledsaget af en kold pilsner. Velbekomme.