Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kartoffelmad med hjemmeristede løg

Nye kartofler, hjemmeristede løg og et stykke godt rugbrød - luksusudgaven af den klassiske kartoffelmad.

Kartoffelmadder

4 stk.

Det skal du bruge:

  • løg 2 stk.
  • hvedemel 1⁄2 dl
  • Vindruekerneolie 1 dl til fritering
  • Nye kartofler 8 stk. kogte
  • Radiser 8-12 stk.
  • Rugbrød 4 skiver
  • Smør
  • Salatblade 4-8 stk. sprøde
  • Mayonnaise af god kvalitet
  • Karse 1 bakke

Sådan gør du:

  1. Skær løgene i tynde ringe.
  2. Vend ringene i mel. Brug evt. et dørslag, så den overskydende mel kan drysse af.
  3. Varm olien i en gryde, og friter løgene, til de er sprøde.
  4. Læg de ristede løg til afdrypning på fedtsugende papir.
  5. Skær kartoflerne i skiver, rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
  6. Skyl salaten, og slyng den tør.
  7. Smør rugbrødet, og læg salatblade på. Top med kartofler, mayonnaise, radiser, karse og ristede løg.
  8. Kartoffelmaden kan med fordel serveres i grønne omgivelser under skyggen fra en parasol og ledsaget af en kold pilsner. Velbekomme.