© Anders Schønnemann

Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Denne udgave er en af mine absolutte favoritter - enkel og en delikat.

Opskrift af Lone Kjær

Kantareller er en rigtig sensommer-delikatesse. Vi smørrister dem og serverer dem på toast med et lille drys vesterhavsost og urter. Tallerkenen Esrum er fra Broste ligesom hørdugen og mundservietten. Bestik fra og af Kay Bojesen.

4 personer

Det skal du bruge:

  • smør 50 g
  • surdejsbrød 4 skiver
  • kantareller ca. 500 g
  • smør 25 g
  • hvidløg 1 fed
  • fløde 2 dl
  • persille 1 lille bundt
  • salt og peber
  • bredbladet persille 1 bundt
  • vesterhavsost 1 lille stykke

Vinaigrette

  • vineddike 2 spsk.
  • olivenolie 5 spsk.
  • dijonsennep 2 tsk.
  • honning 2 tsk. flydende

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret på en pande, og rist brødet i smørret, indtil det bliver sprødt.
  2. Tag brødet af varmen, og afkøl.
  3. Børst kantarellerne rene. De skal ikke skylles.
  4. Smelt smørret på panden, og rist kantareller med presset hvidløg et par minutter ved god varme. ryst panden undervejs, så de ristes på alle sider.
  5. Tilsæt fløden, og kog ind til det halve. tilsæt derefter hakket persille, og krydr med salt og peber.
  6. Nip, skyl og slyng persillen tør. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med persille.
  7. Vend vinaigretten med friskhøvlet vesterhavsost.
  8. Top brødene med flødestuvede kantareller, og servér med salat af bredbladet persille.