Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Denne udgave er en af mine absolutte favoritter - enkel og en delikat.

© Anders Schønnemann

Opskrift af Lone Kjær

Kantareller er en rigtig sensommer-delikatesse. Vi smørrister dem og serverer dem på toast med et lille drys vesterhavsost og urter. Tallerkenen Esrum er fra Broste ligesom hørdugen og mundservietten. Bestik fra og af Kay Bojesen.

4 personer

smør 50 g
surdejsbrød 4 skiver
kantareller ca. 500 g
smør 25 g
hvidløg 1 fed
fløde 2 dl
persille 1 lille bundt
salt og peber
bredbladet persille 1 bundt
vesterhavsost 1 lille stykke

VINAIGRETTE
vineddike 2 spsk.
olivenolie 5 spsk.
dijonsennep 2 tsk.
honning 2 tsk. flydende

• Smelt smørret på en pande, og rist brødet i smørret, indtil det bliver sprødt.
• Tag brødet af varmen, og afkøl.
• Børst kantarellerne rene. De skal ikke skylles.
• Smelt smørret på panden, og rist kantareller med presset hvidløg et par minutter ved god varme. ryst panden undervejs, så de ristes på alle sider.
• Tilsæt fløden, og kog ind til det halve. tilsæt derefter hakket persille, og krydr med salt og peber.
• Nip, skyl og slyng persillen tør. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med persille.
• Vend vinaigretten med friskhøvlet vesterhavsost.
• Top brødene med flødestuvede kantareller, og servér med salat af bredbladet persille.

Relaterede Artikler