Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter

Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Denne udgave er en af mine absolutte favoritter - enkel og en delikat.

© Anders Schønnemann

Opskrift af Lone Kjær

Kantareller er en rigtig sensommer-delikatesse. Vi smørrister dem og serverer dem på toast med et lille drys vesterhavsost og urter. Tallerkenen Esrum er fra Broste ligesom hørdugen og mundservietten. Bestik fra og af Kay Bojesen.

4 personer

smør 50 g surdejsbrød 4 skiver kantareller ca. 500 g smør 25 g hvidløg 1 fed fløde 2 dl persille 1 lille bundt salt og peber bredbladet persille 1 bundt vesterhavsost 1 lille stykke

VINAIGRETTE vineddike 2 spsk. olivenolie 5 spsk. dijonsennep 2 tsk. honning 2 tsk. flydende

• Smelt smørret på en pande, og rist brødet i smørret, indtil det bliver sprødt. • Tag brødet af varmen, og afkøl. • Børst kantarellerne rene. De skal ikke skylles. • Smelt smørret på panden, og rist kantareller med presset hvidløg et par minutter ved god varme. ryst panden undervejs, så de ristes på alle sider. • Tilsæt fløden, og kog ind til det halve. tilsæt derefter hakket persille, og krydr med salt og peber. • Nip, skyl og slyng persillen tør. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med persille. • Vend vinaigretten med friskhøvlet vesterhavsost. • Top brødene med flødestuvede kantareller, og servér med salat af bredbladet persille.

Relaterede Artikler