
Kantareller på ristet brød med vesterhavsost og urter
Kantareller på ristet brød er en klassiker, men det gør den ikke mindre lækker. Denne udgave er en af mine absolutte favoritter - enkel og en delikat.
AfLone Kjær
Opskrift af Lone Kjær
Kantareller er en rigtig sensommer-delikatesse. Vi smørrister dem og serverer dem på toast med et lille drys vesterhavsost og urter. Tallerkenen Esrum er fra Broste ligesom hørdugen og mundservietten. Bestik fra og af Kay Bojesen.
4 personer
Det skal du bruge:
- smør 50 g
- surdejsbrød 4 skiver
- kantareller ca. 500 g
- smør 25 g
- hvidløg 1 fed
- fløde 2 dl
- persille 1 lille bundt
- salt og peber
- bredbladet persille 1 bundt
- vesterhavsost 1 lille stykke
Vinaigrette
- vineddike 2 spsk.
- olivenolie 5 spsk.
- dijonsennep 2 tsk.
- honning 2 tsk. flydende
Sådan gør du:
- Smelt smørret på en pande, og rist brødet i smørret, indtil det bliver sprødt.
- Tag brødet af varmen, og afkøl.
- Børst kantarellerne rene. De skal ikke skylles.
- Smelt smørret på panden, og rist kantareller med presset hvidløg et par minutter ved god varme. ryst panden undervejs, så de ristes på alle sider.
- Tilsæt fløden, og kog ind til det halve. tilsæt derefter hakket persille, og krydr med salt og peber.
- Nip, skyl og slyng persillen tør. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og vend med persille.
- Vend vinaigretten med friskhøvlet vesterhavsost.
- Top brødene med flødestuvede kantareller, og servér med salat af bredbladet persille.