Imponer dine gæster: Rørt tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme

Rørt tartar er en delikatesse og fungerer både til forret eller som en dejlig frokostret. Få opskriften her, hvor den bliver serveret med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme.

Tartar med ramsløgsmayo og saltede æggeblommer © STINE CHRISTIANSEN

Tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 100 g salt
  • 50 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 150 g oksemørbrad helt afpudset, hakket med kniv
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ¼ tsk. fintrevet citronskal
  • ½ lille finthakket rødløg
  • ¼ dl kapers
  • ½ spsk. trøffelolie
  • Salt og peber
  • 5 blade ramsløg
  • 50 g mayonnaise
  • Urter og kapers

Sådan gør du

  1. Bland salt og sukker og kom 1/3 af blandingen i en lille flad skål.
  1. Del æggene og sørg for, at al æggehviden er løbet af, og placér æggeblommerne i hver sin lille fordybning i saltblandingen.
  1. Kom resten af saltblandingen henover, dæk med plastfilm og prik huller i filmen med en spids kniv.
  1. Sæt æggeblommerne i køleskabet i 4 døgn.
  1. Tag dem op af saltblandingen og børst saltet af.
  1. Dyp dem i lidt vand, så resten fjernes, og tør dem i ovnen ved 65° i 2 timer.
  1. Bland kødet med dijonsennep, citronskal, rødløg, kapers og halvdelen af trøffelolien.
  1. Smag til med salt og peber og anret på tallerkenerne.
  1. Findel ramsløg sammen med mayonnaise og smag den til.
  1. Anret tataren med ramsløgsmayo, kapers, krydderurter og evt. ekstra trøffelolie og riv saltet æggeblomme henover.
  1. Servér med lunt brød.