
Hjemmegravad laks med sprøde grøntsager
Laks er en af vores vigtigste spisefisk. Den ser fantastisk flot ud, når den er hjemmegravad, og den smager himmelsk - men husk at fryse den først.
AfTil 4 personer
laks 1 kg udbenet på skind (vælg midterstykket)
sukker 4 spsk.
salt 4 spsk.
peber 1-2 tsk. knust
dild 1 dl hakket
citron 1 stk. økologisk
Grønt: agurk 1⁄2 stk. f
ennikel 1 stk. radiser 8 stk. isterninger 1 pose
Urteolie: vindruekerneolie 1 dl mynteblade 4 stk. persille 2 spsk. bredbladet akaciehonning 3 tsk. sennep 1 tsk. lime 1 stk.
• Læg laksen i fryseren i to døgn.
• Tag ud, og del den over i to lige store stykker.
• Bland sukker, salt, dild og revet citronskal. Gnid kødet med blandingen.
• Læg kødsiderne mod hinanden, og læg i plasticpose.
• Læg fisken i en form, og stil den i køleskab i to døgn. Vend laksen et par gange i døgnet.
En time eller to før I skal spise: • Hæld væden fra laksen, og skær den i helt tynde skrå skiver. Frys den evt. 1⁄2 time, så går det lettere.
• Snit grøntsagerne så bladtyndt, du kan, og kom dem i en stor skål med iskoldt vand med isterninger. Sæt skålen på køl. På denne måde bliver grøntsagerne supersprøde.
• Blend olie og urter i en blender, og hæld blandingen gennem en si, så bladene kommer fra, og smag olien til med honning, sennep og limesaft.
• Servér de afdryppede grøntsager med laks og urteolie.