Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmegravad laks med sprøde grøntsager

Laks er en af vores vigtigste spisefisk. Den ser fantastisk flot ud, når den er hjemmegravad, og den smager himmelsk - men husk at fryse den først.

© bobedre.dk

Til 4 personer

laks 1 kg udbenet på skind (vælg midterstykket)
sukker 4 spsk.
salt 4 spsk.
peber 1-2 tsk. knust
dild 1 dl hakket
citron 1 stk. økologisk

Grønt: agurk 1⁄2 stk. f
ennikel 1 stk. radiser 8 stk. isterninger 1 pose

Urteolie: vindruekerneolie 1 dl mynteblade 4 stk. persille 2 spsk. bredbladet akaciehonning 3 tsk. sennep 1 tsk. lime 1 stk.

Læg laksen i fryseren i to døgn.
Tag ud, og del den over i to lige store stykker.
Bland sukker, salt, dild og revet citronskal. Gnid kødet med blandingen.
Læg kødsiderne mod hinanden, og læg i plasticpose.
Læg fisken i en form, og stil den i køleskab i to døgn. Vend laksen et par gange i døgnet.

En time eller to før I skal spise: Hæld væden fra laksen, og skær den i helt tynde skrå skiver. Frys den evt. 1⁄2 time, så går det lettere.
Snit grøntsagerne så bladtyndt, du kan, og kom dem i en stor skål med iskoldt vand med isterninger. Sæt skålen på køl. På denne måde bliver grøntsagerne supersprøde.
Blend olie og urter i en blender, og hæld blandingen gennem en si, så bladene kommer fra, og smag olien til med honning, sennep og limesaft.
Servér de afdryppede grøntsager med laks og urteolie.

Relaterede Artikler