Forret —
Grillede tomater med salvie og olivenolie
Lækker og æstetisk flot forret.
Tekst — Mikkel Karstad
Små grillede tomater med salvie, bronzefennikel, olivenolie og pecorino
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
- 20-25 små tomater på stilk
- 1 tsk. fennikelfrø
- Salt og friskkværnet peber
- 1 dl olivenolie
- 10 kviste salvie
- 2 spsk. balsamico
- 2 kviste bronzefennikel
- 50 g pecorino
Sådan skal du gøre:
- Skyl tomaterne forsigtigt, så de bliver siddende på stilken.
- Knus fennikelfrøene, og kom dem op i en skål sammen med lidt salt, friskkværnet peber og halvdelen af olivenolien.
- Vend forsigtigt tomater og salvie i olien, og læg dem derefter på en meget varm grill i ca. 1-2 min. på hver side, så de får lidt brændte pletter på begge sider, men stadig holder på form og saft.
- Tag tomaterne af grillen, og læg dem på et stort fad sammen med de grillede salvie- blade.
- Dryp med balsamico, resten af olivenolien, og drys bronzefennikel og flager af pecorino ovenpå.
- Servér straks med godt brød til.
- Kan spises som en lille forret eller som en del af et større måltid.