Små grillede tomater med salvie, bronzefennikel, olivenolie og pecorino
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
20-25 små tomater på stilk
1 tsk. fennikelfrø
Salt og friskkværnet peber
1 dl olivenolie
10 kviste salvie
2 spsk. balsamico
2 kviste bronzefennikel
50 g pecorino
Sådan skal du gøre:
Skyl tomaterne forsigtigt, så de bliver siddende på stilken.
Knus fennikelfrøene, og kom dem op i en skål sammen med lidt salt, friskkværnet peber og halvdelen af olivenolien.
Vend forsigtigt tomater og salvie i olien, og læg dem derefter på en meget varm grill i ca. 1-2 min. på hver side, så de får lidt brændte pletter på begge sider, men stadig holder på form og saft.
Tag tomaterne af grillen, og læg dem på et stort fad sammen med de grillede salvie- blade.
Dryp med balsamico, resten af olivenolien, og drys bronzefennikel og flager af pecorino ovenpå.
Servér straks med godt brød til.
Kan spises som en lille forret eller som en del af et større måltid.