Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillede tomater med salvie og olivenolie

Lækker og æstetisk flot forret.

Grillede tomater

© Foto: Anders Schønneman

Små grillede tomater med salvie, bronzefennikel, olivenolie og pecorino

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 20-25 små tomater på stilk
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl olivenolie
  • 10 kviste salvie
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 kviste bronzefennikel
  • 50 g pecorino

Sådan skal du gøre:

  1. Skyl tomaterne forsigtigt, så de bliver siddende på stilken.
  2. Knus fennikelfrøene, og kom dem op i en skål sammen med lidt salt, friskkværnet peber og halvdelen af olivenolien.
  3. Vend forsigtigt tomater og salvie i olien, og læg dem derefter på en meget varm grill i ca. 1-2 min. på hver side, så de får lidt brændte pletter på begge sider, men stadig holder på form og saft.
  4. Tag tomaterne af grillen, og læg dem på et stort fad sammen med de grillede salvie- blade.
  5. Dryp med balsamico, resten af olivenolien, og drys bronzefennikel og flager af pecorino ovenpå.
  6. Servér straks med godt brød til.
  7. Kan spises som en lille forret eller som en del af et større måltid.

Relaterede Artikler