
Fjordrejer med kartoffel og ramsløg
Opskrift på forret med fjordrejer a la Wassim Hallal.
AfOpskrift til 4 personer:
fjordrejer ¼ kg
nye kartofler ¼ kg
ramsløg 1 bdt., og lidt af blomsterne
skovsyre 50 g
foie gras 50 g
dild ¼ bundt
hvidvin ½ flaske
smør 60 g
æggeblommer 1 dl
salt
Rugkiks:
rugmel 50 g
malt 10 g, mørk
hvedemel 50 g
vand 50 g
Blend rugmel, malt, hvedemel og vand, og smag til med salt. Justér efter behov med ekstra vand. Smør i tynde flager på bagepapir, og bag ca. 10 min. i ovn ved 170°. Lad gerne rugkiksene bage videre på eftervarme, til de bliver helt sprøde.
Ramsløgspuré:
Kog 200 g nye kartofler møre, blend med ramsløg og foie gras, smag til med salt, evt. lidt citronsaft.
Ramsløgssauce:
Blend lidt af ramsløgspureen yderligere med 50 g smør, 1 dl æggeblomme og ½ flaske reduceret hvidvin.
Kartofler med dild:
Kog 50 g nye kartofler tilpas møre, halvér og vend dem med lidt smør, lidt salt og finthakket dild.
Anretning:
Smør ramsløgspureen i et glat lag i bunden af en lun tallerken. Drys med et fint lag fjordrejer og de halverede dildkartofler. Pynt med flager af rugkiks og skovsyre, og servér med ramsløgssaucen.