Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fjordrejer med kartoffel og ramsløg

Opskrift på forret med fjordrejer a la Wassim Hallal.

© Andreas Mikkel Hansen

Opskrift til 4 personer:

fjordrejer ¼ kg
nye kartofler ¼ kg
ramsløg 1 bdt., og lidt af blomsterne
skovsyre 50 g
foie gras 50 g
dild ¼ bundt
hvidvin ½ flaske
smør 60 g
æggeblommer 1 dl
salt

Rugkiks:
rugmel 50 g
malt 10 g, mørk
hvedemel 50 g
vand 50 g

Blend rugmel, malt, hvedemel og vand, og smag til med salt. Justér efter behov med ekstra vand. Smør i tynde flager på bagepapir, og bag ca. 10 min. i ovn ved 170°. Lad gerne rugkiksene bage videre på eftervarme, til de bliver helt sprøde.

Ramsløgspuré:
Kog 200 g nye kartofler møre, blend med ramsløg og foie gras, smag til med salt, evt. lidt citronsaft.

Ramsløgssauce:
Blend lidt af ramsløgspureen yderligere med 50 g smør, 1 dl æggeblomme og ½ flaske reduceret hvidvin.

Kartofler med dild:
Kog 50 g nye kartofler tilpas møre, halvér og vend dem med lidt smør, lidt salt og finthakket dild.

Anretning:
Smør ramsløgspureen i et glat lag i bunden af en lun tallerken. Drys med et fint lag fjordrejer og de halverede dildkartofler. Pynt med flager af rugkiks og skovsyre, og servér med ramsløgssaucen.