Asparges med hornfiskeboller og fjordrejer

Asparges, fjordrejer og fjerlette fiskeboller hører sommeren til.

© Anders Schønnemann

Asparges med hornfiskeboller og fjordrejer

Du kan sagtens lave fiskebollerne tidligere på dagen og lune dem i saucen, lige før I skal spise forret.

Det skal du bruge:

  • hornfiskefilet 250 g
  • salt og peber
  • æg 2 stk.
  • piskefløde 2 dl

  • løg 1 spsk., revet

  • smør 50 g
  • hvedemel 2 spsk.
  • hvidvin 2 spsk.
  • hønsebouillon 2-3 dl
  • sukker 1 knsp.
  • hvide asparges 1 bundt
  • grønne asparges 1 bundt
  • fjordrejer 200 g, pillede

Sådan gør du:

  1. Hak fisken helt fint i en foodprocessor. Krydr med salt og peber, og rør æggene heri. Tilsæt fløden i en tynd stråle, mens du rører. Sæt farsen i køleskab i 30 min.
  2. Sæt en gryde med letsaltet vand over, og form farsen til små æggeformede boller. Lad bollerne simre ca. 5 min. Tag op, og afdryp. Afkøl, og pak i film, hvis de ikke skal spises snart.
  3. Kom løg og smør i en lille gryde, og svits let, uden at løget tager farve. Drys melet over, og rør rundt. Hæld vin og 2 dl bouillon herpå, og rør rundt.
  4. Lad saucen simre i 6-7 min.Justér konsistensen med mere bouillon, og smag til med sukker, salt og peber. Kom nu bollerne i saucen.
  5. Skræl de hvide asparges, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 min. Mærk med en spids kniv, om de er møre.
  6. Kog de grønne asparges i letsaltet vand i 1 min. Afdryp aspargesene, og flæk eventuelt de grønne på langs. Anret dem på fire tallerkener, og top med nogle fiskeboller, lidt sauce og fjordrejer. Servér straks.

Relaterede Artikler