Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fiberrig jordskokkesuppe med chilistegte kikærter

Den er cremet, mild og lækker i smagen, og så mætter den godt, da jordskokkerne indeholder masser af fibre.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - Cremet suppe er et hit i de kolde vintermåneder, hvor overskuddet ikke altid er det største. Suppen her er lavet på jordskokker og kartofler. Skålene er fra keramiker Würtz, og skeerne fra Gense.

Fiberrig jordskokkesuppe med chilistegte kikærter

4 personer

En skål jordskokkesuppe kan kun vække glæde. Den er cremet og mild i smagen, og så mætter den godt, da jordskokkerne indeholder masser af fibre. De chilistegte kikærter er lækre, men er du ikke til det stærke, så rist blot kikærterne i lidt flagesalt.

Det skal du bruge:

Jordskukkesuppe

  • 500 g jordskokker
  • 200 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1½ l bouillon
  • 1 suppevisk (en kvist persille, en kvist
  • løvstikke, lidt laurbærblade)
  • Flagesalt og peber
  • Revet skal af 1 citron
  • Evt. lidt fløde

Chilistegte kikærter

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • Chipotle
  • Flagesalt
  • Saft af ½ citron

Sådan gør du:

Jordskokkesuppe

  1. Skrub jordskokkerne, og skær dem i mundrette stykker. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløget.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løg og hvidløg et øjeblik. Tilsæt jordskokker og kartofler, og vend rundt.
  3. Hæld bouillon på grøntsagerne, og tilsæt suppevisken.
  4. Lad det hele simre under låg i ca. 20 min., til det er godt mørt. Fjern suppevisken.
  5. Hæld suppen fra – og gem den. Blend jordskokkerne, og spæd gradvist til med suppe, indtil du har den ønskede konsistens.
  6. Smag suppen til med salt, peber og citronskal, og rund evt. af med lidt fløde.

Chilistegte kikærter

  1. Skyl og afdryp kikærterne. Varm olien på en slip let-pande, og steg kikærterne i lidt chipotle, til de bliver gyldne. Smag til med flagesalt, og pres lidt citronsaft over.
  2. Fordel suppen i skåle, og top med chilistegte kikærter og lidt persille.

Nyd suppen rygende varm.