Stop stritfingeren! Sådan holder du korrekt på et glas

Det kan koste dig en anden date eller en forretningsforbindelse, hvis du holder på cocktailen med bjørnelapper eller stritter med lillefingeren, når du drikker rødvin.

© iStock, illustration: Katie Eberts

Det signalerer dårligt selvværd, hvis du krammer din martini til døde

Nej, det er ikke ligegyldigt, hvordan du holder på et vin- eller cocktailglas. Det kan for eksempel spolere førstehåndsindtrykket af dig, hvis du er på date og krammer din martini til døde. Ikke, fordi din date nødvendigvis er snobbet eller gammeldags – det er ikke engang sikkert, at hun/han er bevidst om, hvad der virker forkert ved dig. Det signalerer bare dårligt selvværd og lav social intelligens at fumle rundt med glassene.

Når det så er sagt, handler det faktisk også om selve drikkens temperatur. I det øjeblik, cocktailglassets overflade møder din varme, måske lidt svedige hånd, opvarmer du en drink, som skal være kold.

Herunder kan du læse om etiketten i forhold til tre typer glas, martini-cocktail-glasset, cognacglasset og vinglasset. Læs flere tips af Emily Arno på Honestcooking.

Sådan holder du på cocktailglas, vinglas og cognacglas

  1. Cocktail- og martiniglas er forbeholdt kolde drinks, og derfor giver det sig selv, at du ikke skal klamre dig til dem med varme håndflader. Det er no-go at holde om glasset med to foldede hænder, selvom det kan være fristende, når man for eksempel skal balancere det brede glas gennem et festlokale med mange mennesker. Det er ofte en situation, hvor man gerne vil tage sig godt ud, man er måske lidt nervøs, og det ville være en katastrofe, hvis drinken skvulper over. Der er imidlertid ingen vej tilbage – du skal holde på stilken. Dog må du gerne stille glassets fod på den ene håndflade som stabilisator.

  2. Rødvinen bør have den rette temperatur, når du modtager glasset, og hvidvinen skal være kold, så du følger samme regler som ovenfor: Hold på stilken af vinglasset – sid ikke og 'gyng krukket' med foldede hænder om rødvinen, det ser fjollet og misforstået ud.

  3. Nu skal du endelig til at holde om et glas, cognac'en har brug for din varme! Et cognacglas har bedst af den behandling, du ser på tegningen herunder. Hvis du placerer fingrene som vist, ser det elegant ud, og din hånds temperatur føres korrekt gennem glasset og ind i væsken, hvor aromaen frigøres af varmen.

Relaterede Artikler