Sådan mikser du en original Singapore Sling

Der er masser af søde sommerfornemmelser og C-vitaminer i den populære cocktail Singapore Sling, der har en over 100 år gammel historie. Få opskriften og historien bag her.

Singapore: Et besøg værd

At tage til Singapore uden at besøge det legendariske Raffles Hotels Long Bar vil være som at besøge Paris uden at se Eiffel Tårnet. Her serveres der hver dag over 500 Singapore Slings - traditionelt med en håndfuld jordnødder on the side.

Long Bar er udført i klassisk poleret teaktræ
© Raffles Hotel Singapore

Singapore slings oprindelse

Opskriften på baren er i dag den samme som i 1915, hvor den blev opfundet af den unge bartender Ngiam Tong Boon. I den tid var det ikke kutyme, at kvinder drak alkohol offentligt, og mens mændene nød en gin eller whisky, observerede Ngiam, at kvinderne sippede til frugtdrikke eller te. Ngiam brød det sociale tabu ved at kreere denne specielle cocktail til kvinderne, hvor den friske frugt og den røde farve fra grenadine kamuflerede alkoholen udadtil.

I Ngiams levetid var opskriften låst inde i et pengeskab, så ingen kunne få fingrene i den. Da han døde, lykkedes det dog med hjælp fra hans slægtninge at få fat i opskriften, og i takt med at gæsterne strømmede til fra alle verdenshjørner, blev de hidtil hemmelige ingredienser delt over bardisken på gæsternes kvitteringer.

Den originale Singapore Sling
© raffles.com

Opskrifter på Singapore Sling

Er du i det eksperimenterende hjørne, har Raffles.com samlet seks spændende varianter af den klassiske cocktail med et twist af lækre sager som vanilje, jordbær, champagne og solbær.

Raffles Hotel

Det berømte Raffles Hotel i Singapore er bygget i 1887 i typisk kolonistil og indeholder en tropisk have, et museum og et teater i victoriansk stil. Hotellet har fået sit navn efter Singapores grundlægger Sir Stamford Raffles.