Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Birkesaft med rabarber og blomster fra døvnælde, mælkebøtte og bellis

Den sødlige birkesaft tappes direkte fra naturens spisekammer.

Birkesaft

© Anders Schønnemann - Birkesaft er en velsmagende saft, som man tapper om foråret fra birketræet ved at bore et hul ind til stammens midte gennem barken. Man isætter et rør eller en slange i træet, der føres til en beholder, som det kan dryppe ned i. Birkesaft kan også købes på flaske.

Birkesaft med rabarber og blomster fra døvnælde, mælkebøtte og bellis

4 Personer

Det skal du bruge:

  • 1 rabarberstilk
  • 8 dl birkesaft
  • 2 håndfulde blomster fra døvnælde, mælkebøtte og bellis

Sådan gør du:

  1. Skyl rabarberstilken i koldt vand, og snit den herefter i helt tynde skiver.
  2. Kom dem op i en skål sammen med birkesaft og blomster, og lad det trække i 45-60 min., så birkesaften tager smag af rabarber og blomster.

Servering:

  1. Servér i glas med rabarber og blomster, og nyd som en mild saft.