Svampede, søde og smagsfulde squashmuffins

Prøv disse saftige muffins med squash og pisket cremefraiche. Server dem eventuelt som en lækker snack.

Tallerken i lertøj fra Rue Verte, muffinforme fra Granit.

© Tia Borgsmidt

Squashmuffins med pisket cremefraiche

Ca. 10 stk.

Revet squash smager virkelig dejligt i muffins, hvor det tilfører de søde kager en lækker saftighed. Pynt kagerne med lidt cremefraiche eller en glasur.

Det skal du bruge:

Squashkager

  • 150 g muscovadosukker
  • 3/4 dl vindruekerneolie eller valnøddeolie
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 200 g revet squash
  • 50 g rosiner
  • 50 g valnødder

Pisket cremefraiche

  • 2 dl cremefraiche (38 %)
  • Flormelis
  • Lidt squash til pynt

Sådan gør du:

Squashkager

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Pisk muscovadosukker og olie cremet.
  3. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk undervejs.
  4. Bland hvedemel med bagepulver, kanel og ingefær, og vend det i dejen sammen med squash, rosiner og hakkede valnødder.
  5. Fordel dejen i 10 muffinforme, og bag kagerne i ca. 20 min.
  6. Mærk efter med en kødnål, om de er bagt. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
  7. Afkøl kagerne.
  8. Pisk cremefraiche, til det tykner, og smag til med flormelis.
  9. Top kagerne med cremen, og pynt med tynde
  10. strimler af squash og et drys sigtet flormelis.