© Lars Ranek

Sablée-kager

Nem og lækker

Til 4 personer
æggeblommer 5 stk.
sukker 160 g
citron 1 stk., reven skal herfra
hvedemel 225 g
bagepulver 3 tsk. (uden top)
salt ½ tsk. fint
vaniljestang ½ stk., kornene herfra
smør 160 g

Forvarm ovnen til 160°.

Pisk æggeblommer med sukker.

Sigt mel, bagepulver og salt sammen.

Tilsæt det bløde smør i æggemassen, og ælt til sidst de tørre ingredienser i.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 4 mm tykkelse.

Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 1 time – stadig mellem bagepapiret.

Fjern først det ene stykke bagepapir, og læg det løst på igen. Vend dejpladen om på den anden side og træk det papir af.

Udstik små runde kager og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag i forvarmet ovn i ca. 15 min.