Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Marshmallow: Sådan laver du dine egne marshmallows

Her får du opskriften på de lækreste marshmallows. Du kan selv bestemme formen og størrelsen.

marshmallows opskrift

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Marshmallows opskrift

Det skal du bruge til dine marshmallows:

  • 300 g flormelis
  • 11 blade husblas
  • 90 ml vand
  • 90 ml citronsaft
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. vanilje fra en vaniljestang
  • 50 g majsstivelse
  • 30 g puddersukker i en gryde
  • en lille smule olie

Sådan gør du:

  1. Hæld flormelis i en skål.
  2. Bland husblas, vand, salt, citronsaft og vanilje i en lille gryde, og lad det stå i 5 min., så husblassen kan svulme op.
  3. Varm husblas og væske op, indtil gelatinen går i opløsning.
  4. Tilføj husblassen til skålens flormelis, mens det mikses med en håndmikser. Bliv ved med at røre rundt i ca. 5 min., indtil massen bliver hvid og luftig. Desto mere der mikses, desto mere luftige bliver marshmallowene, men pas også på, at der ikke røres for længe, for når massen køler ned, begynder den at sætte sig.
  5. Bland majsstivelse og de 30 g flormelis.
  6. Smør en form med olie, og dæk den med majsstivelse- og sukkerblandingen. Hæld marshmallowene i formen, og udlign overfladen. Dæk den til med film, og lad den stå i en time.
  7. Derefter kan marshmallowene blive skåret ud med en olieret kniv i den størrelse og form, som man foretrækker.
  8. Du kan vælge at rulle de enkelte stykker i majsstivelses-flormelis-pulveret som tidligere.

Relaterede Artikler