
Lækre marcipansnegle med citron og marengstopping
Smag denne lækre og anderledes marcipansnegl, som har et lækkert, syrligt twist.
AfMarcipansnegl med citron og marengstopping fra Cake Living
Denne velsmagende marcipansnegl er den perfekte kombination af blød marcipan, syrlig citron og sød marengs. Opskriften er lavet af dygtige Sena Bakiral, der deler ud af sine kreative madevner på bloggen Cakeliving.com.
Marcipansneglene er et vellykket eksperiment med en sød snegl, der har fået et friskt twist af citron for at skabe den perfekte balance, og som prikken over i’et er den toppet med luftig marengs. Sneglene kan sagtens serveres for gæster, men også nydes i dit helt eget selskab.
Du kan lave dem på dagen eller vælge at lade dem koldhæve i køleskabet natten over, hvis du hellere vil det - vær dog opmærksom på, at mængden af gær så skal justeres (se opskrift).
Marcipansnegle med citron og marengstopping
Af opskriften får du 12-14 stk små snegle, som bages i høje muffinforme
Dej til sneglene
Det skal du bruge:
- 225 g hvedemel
- 125 ml sødmælk
- 12 g gær (dog kun 5 g, hvis dejen hæver natten over)
- 40 g blødt smør
- 1 lille æg (et halvt æg i dejen og et halvt æg til at pensle med)
- 35 g sukker
- ½-1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
Det skal du gøre:
- Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt det halve æg, hvedemelen, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og slipper skålen.
- Dejen skal æltes i omkring 15-20 min. så du skal bruge en røremaskine; indstil på lav hastighed. Hvis dejen er for våd, kan du komme 5 g (max) ekstra mel i.
- Når dejen er blevet æltet, skal det bløde smør skæres i små tern og kommes det i dejen, som nu igen skal æltes i røremaskinen, til dejen er blank og glat – igen i ca. 15-20 min.
- Læg dejen i en skål og dæk den til. Du kan enten vælge at lade dejen koldhæve i køleskabet natten over eller lade den hæve et lunt sted i 1½ time, hvor den skal hæve til dobbelt størrelse.
- Vælger du det sidste, kan du lave fyldet i mellemtiden.