Marcipansnegle med citron og marengstopping serveret flot på et blåt fad
© cakeliving.com

Lækre marcipansnegle med citron og marengstopping

Smag denne lækre og anderledes marcipansnegl, som har et lækkert, syrligt twist.

Marcipansnegl med citron og marengstopping fra Cake Living

Denne velsmagende marcipansnegl er den perfekte kombination af blød marcipan, syrlig citron og sød marengs. Opskriften er lavet af dygtige Sena Bakiral, der deler ud af sine kreative madevner på bloggen Cakeliving.com.

Marcipansneglene er et vellykket eksperiment med en sød snegl, der har fået et friskt twist af citron for at skabe den perfekte balance, og som prikken over i’et er den toppet med luftig marengs. Sneglene kan sagtens serveres for gæster, men også nydes i dit helt eget selskab.

Du kan lave dem på dagen eller vælge at lade dem koldhæve i køleskabet natten over, hvis du hellere vil det - vær dog opmærksom på, at mængden af gær så skal justeres (se opskrift).

Marcipansnegle med citron og marengstopping

Af opskriften får du 12-14 stk små snegle, som bages i høje muffinforme

Dej til sneglene

Det skal du bruge:

  • 225 g hvedemel
  • 125 ml sødmælk
  • 12 g gær (dog kun 5 g, hvis dejen hæver natten over)
  • 40 g blødt smør
  • 1 lille æg (et halvt æg i dejen og et halvt æg til at pensle med)
  • 35 g sukker
  • ½-1 tsk kardemomme
  • ½ tsk salt

Det skal du gøre:

  1. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt det halve æg, hvedemelen, sukker, salt og kardemomme, og ælt dejen, til den er helt glat og slipper skålen.
  3. Dejen skal æltes i omkring 15-20 min. så du skal bruge en røremaskine; indstil på lav hastighed. Hvis dejen er for våd, kan du komme 5 g (max) ekstra mel i.
  4. Når dejen er blevet æltet, skal det bløde smør skæres i små tern og kommes det i dejen, som nu igen skal æltes i røremaskinen, til dejen er blank og glat – igen i ca. 15-20 min.
  5. Læg dejen i en skål og dæk den til. Du kan enten vælge at lade dejen koldhæve i køleskabet natten over eller lade den hæve et lunt sted i 1½ time, hvor den skal hæve til dobbelt størrelse.
  6. Vælger du det sidste, kan du lave fyldet i mellemtiden.
Marcipansnegle med frisk citron og marengstopping
© cakeliving.com

Marcipanfyld

Det skal du bruge:

  • 135 g blødt smør
  • 145 reven marcipan
  • Fintreven skal fra ½ økologisk citron
  • ½-1 tsk kanel

Det skal du gøre:

  1. Rør den fintrevne marcipan godt sammen med det bløde smør, kanel og citronskal, til du har en ensartet masse.
  2. Den hævede dej rulles ud i en rektangel (længde ca. 20-22 cm), til dejen har en tykkelse på ca. ½ cm.
  3. Marcipanfyldet smøres ud på hele dejens flade.
  4. Rul herefter dejen sammen på langs, og skær sneglene ud i en tykkelse af ca. 1½ cm.
  5. Sneglene lægges i høje muffinsforme - du kan eventuelt bruge høje silikoneforme, som smøres med smør, inden sneglene lægges i.
  6. Lad sneglene hæve yderligere i ca. 30 min. i formene, og tænd ovnen på 175 grader (varmluft), mens sneglene hæver færdigt.
  7. Pensl så sneglene med resten af ægget og bag dem i 14 min., indtll de er gyldne.
Marcipansnegle med citron og marengstopping
© cakeliving.com

Marengstopping

OBS: Marengstoppingen skal tidligst laves 2-3 timer før servering, da det smager bedst, hvis marengsen ikke har stået for længe. Laver du toppingen for tidligt, kan den godt blive tør og smuldre, når sneglene spises.

Det skal du bruge:

  • 60 g æggehvide (ca. 1½ fra str. M/L æg)
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • ½ tsk citronsaft
  • Fintreven skal af 1/2 citron
  • 2-3 spsk vand

Det skal du gøre:

  1. Kom vand og sukker i en lille gryde og kog siruppen op, indtil det opnår en temperatur på 117 grader.
  2. I mellemtiden piskes æggehviderne stive.
  3. Når siruppen har fået den rette temperatur, hælder du den meget langsomt ned i den stive æggehvidemasse i en meget tynd stråle, mens der stadig piskes. Her er det en fordel at bruge en røremaskine.
  4. Tilsæt herefter vanilje og citronskal, og pisk i et stykke tid, indtil marengsen er blank og danner toppe.
  5. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt marengs på toppen af alle marcipansneglene.
  6. Herefter brændes marengsen lidt med en gasbrænder, men har du ikke sådan en, kan du også sætte sneglene tilbage i ovnen, med grill-funktionen tændt i et par minutter - husk at holde godt øje med sneglene, da det hurtigt kan brænde på.
Marcipansnegl med marengstopping
© cakeliving.com

Flere lækre opskrifter fra Cake Living

Skøn passionsfrugttærte. Find opskriften her.
Gateau Marcel med saltkaramel. Find opskriften her.
Rabarber-cupcakes med hvid chokolade. Find opskriften her.