Koldskåls cheesecake
Med citron, jordbær og vanilje får cheesecaken en smag af dansk sommer.
AfAnne au Chocolat
Cheesecake med citron og vanilje
Denne cheesecake er med det blødeste, cremede fyld og smager faktisk ret meget af koldskål og sommer.
Til 10 personer
Det skal du bruge:
Kiksebund
- 150 g digestive kiks
- 1/2 stk. citron, økologisk
- 100 g smør
Ostecreme
- 3 stk. husblas, blad
- 150 g Taverna Finest Salatost
- 150 g creme fraiche, 18%
- 50 g flormelis
- 1/2 stk. vaniljestang
- 1 stk. citron, saft
- 1 dl piskefløde
Pynt
- 1 bakke jordbær
- 1 kvist mynte
Sådan gør du:
Kiksebund
- Knus kiksene fint i en blender og kom dem i en skål sammen med citronskal. Smelt smørret og bland det i de knuste kiks.
- Fordel kikseblandingen i en springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir og evt. siderne med kageplast.
- Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav ostecremen imens.
Ostecreme
- Udblød husblas i koldt vand, ca 5-10 min.
- Kom salatosten i en skål og pisk den lind med et piskeris.
- Rør creme fraiche i sammen med flormelis og vaniljekorn. Rør dernæst citronsaft i lidt ad gangen. Pisk fløden til en let skum, og vend den i ostecreme.
- Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen.
- Husblassen skal blive flydende men må ikke boble.
- Rør 1 spsk ostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den derefter til resten af ostecremen. Rør godt rundt.
- Hæld ostemassen ud på bunden, og lad kagen sætte sig på køl natten over.
- Pynt kagen med friske jordbær og mynte og servér straks.
Tip: Du kan pynte kagen med lige præcis den slags bær du ønsker!