Hindbærmedaljer med mascarpone

En smuk og sommerlig lille dessertkage. De søde hindbær går virkelig godt til den bløde mascarponecreme og de sprøde smørbagte medaljer. Prøv opskriften her!

Dessert

Danske hindbær og en mascarponecreme passer perfekt til de hjemmebagte medaljer. Dyb tallerken og glas fra Bungalow, teske fra La Table d’Eglantine.

© Tia Borgsmidt

Hindbærmedaljer med mascarpone

6 Medaljer/portions-anretninger

Denne dessert er virkelig nem og smager af sommer. Den består af smørbagte kager, en blød mascarponecreme og sæsonens søde hindbær.

Det skal du bruge

Smørbagte medaljer

  • 150 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 90 g smør
  • 1 æggeblomme

Glasur/pynt

  • 100 g flormelis
  • Frisk mynte

Mascarponecreme

  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 200 g hindbær
  • Lidt flormelis

Sådan gør du

Smørbagte medaljer

  1. Kom hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret heri.
  2. Saml dejen med æggeblommen, og stil den køligt i ca. 1 time.
  3. Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud.
  4. Udstik dejen i 12 runde stykker med en udstikker eller et glas med en diameter på ca. 7 cm.
  5. Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag ved 175° varmluft i ca. 10 min., til de er gyldne.
  6. Afkøl kagerne.

Glasur/pynt

  1. Rør flormelis med lidt kogende vand til en glasur, og dekorér halvdelen af kagerne.
  2. Pynt med blade af frisk mynte.

Mascarponecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  2. Pisk fløden til skum, tilsæt mascarpone, og rør sammen.
  3. Tilsæt vaniljesukker.
  4. Skyl hindbærrene, og tør dem forsigtigt.

Servering

  1. Læg en kage (den uden glasur) i bunden af tallerkenen, top med mascarponecreme og hindbær, og drys med lidt sigtet flormelis.
  2. Læg en kage (den med glasur og mynte) op ad cremen, og servér.