Havtornmazarin med hvid chokoladecreme

Den lækre mazarin med havtorn og hvid chokolade er den perfekte afslutning på måltidet.

kage havtorn dessert opskrift hvid chokolade
© Ulf Svane

Saftig mazarin med havtorn serveres med hvid chokolade og en sød havtornsirup. Udstik eventuelt kagen i forskellige forme.

Havtornmazarin med hvid chokoladecreme

ca. 12 stk.

Det skal du bruge:

  • 200 g havtorn
  • 150 g sukker
  • 150 g mandelmel
  • 200 g lyst rørsukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 4 æg str. L
  • 200 g smør
  • 100 g marcipan

  • 150 g hvid chokolade til pynt

  • 1 potte skovsyre

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 °
  2. Kom havtorn i en lille gryde, og kog op med sukker
  3. Tag havtorn af varmen. Si havtorn fra, og gem
  4. Kog lagen ind, til den tykner en smule, og tag den af varmen
  5. Rør mandelmel sammen med rørsukker og bagepulver
  6. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i blandingen
  7. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes
  8. Tilsæt gradvist smeltet afkølet smør, og rør, til en ensartet dej.
  9. Riv marcipanen, og vend den i dejen.
  10. Halvdelen af havtornene fra sirupsproduktionen tilsættes dejen
  11. Fordel dejen i en form ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 min. Dæk den eventuelt med stanniol, hvis den bliver mørk på overfladen.
  12. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  13. Afkøl kagen, inden den udstikkes eller skæres ud i forskellige størrelser.
  14. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dekorér kagen med chokolade, og pynt med skovsyre.
  15. Servér med havtornsirup.