Saftig mazarin med havtorn serveres med hvid chokolade og en sød havtornsirup. Udstik eventuelt kagen i forskellige forme.
Havtornmazarin med hvid chokoladecreme
ca. 12 stk.
Det skal du bruge:
200 g havtorn
150 g sukker
150 g mandelmel
200 g lyst rørsukker
2 tsk. bagepulver
Korn af 1 stang vanilje
4 æg str. L
200 g smør
100 g marcipan
150 g hvid chokolade til pynt
1 potte skovsyre
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 °
Kom havtorn i en lille gryde, og kog op med sukker
Tag havtorn af varmen. Si havtorn fra, og gem
Kog lagen ind, til den tykner en smule, og tag den af varmen
Rør mandelmel sammen med rørsukker og bagepulver
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn i blandingen
Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes
Tilsæt gradvist smeltet afkølet smør, og rør, til en ensartet dej.
Riv marcipanen, og vend den i dejen.
Halvdelen af havtornene fra sirupsproduktionen tilsættes dejen
Fordel dejen i en form ca. 20 x 30 cm foret med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 35 min. Dæk den eventuelt med stanniol, hvis den bliver mørk på overfladen.
Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
Afkøl kagen, inden den udstikkes eller skæres ud i forskellige størrelser.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Dekorér kagen med chokolade, og pynt med skovsyre.