© bobedre.dk

Cremet karamelmousse

Mousse med karamel på toppen.

Karamel glukose 50 g (købes i fx Matas)
sukker 65 g
smør 15 g
piskefløde 125 g

Kom glukose i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
Tilsæt sukker, og lad blandingen karamellisere til en smuk mørkgylden farve. Tilsæt smør, og lad det smelte.
Tilsæt straks derefter den lunede piskefløde. Lad det koge sammen til en ensartet karamel.
Du skal bruge 190 g til moussen. Resten af karamellen kan du bruge til at pynte med.

Mousse husblas 3 blade vand 2 cl sukker 25 g æggeblommer 2 stk. piskefløde 240 g

Udblød husblas i en stor skål med koldt vand.
Kog vand og sukker sammen til en sirup. Kom æggeblommer i en skål. Brug en elhåndpisker, og hæld den varme sirup over i en tynd stråle under konstant piskning.
Tilsæt den udblødte og knugede husblas, og lad det smelte i den varme blanding. Stil eventuelt skålen over et varmt vandbad, og rør, indtil husblassen er smeltet.
Tag skålen væk fra vandet, og pisk blandingen, til den er skummende og afkølet.
Tilsæt de 190 g karamel. Pisk fløden til let skum, og vend den derefter i. Fordel straks moussen i glas eller skåle.
Pynt med resten af karamellen og skivede eller hakkede pistaciekerner.