
Cremet karamelmousse
Mousse med karamel på toppen.
AfKaramel glukose 50 g (købes i fx Matas)
sukker 65 g
smør 15 g
piskefløde 125 g
• Kom glukose i en lille gryde, og smelt det ved svag varme.
• Tilsæt sukker, og lad blandingen karamellisere til en smuk mørkgylden farve. Tilsæt smør, og lad det smelte.
• Tilsæt straks derefter den lunede piskefløde. Lad det koge sammen til en ensartet karamel.
• Du skal bruge 190 g til moussen. Resten af karamellen kan du bruge til at pynte med.
Mousse husblas 3 blade vand 2 cl sukker 25 g æggeblommer 2 stk. piskefløde 240 g
• Udblød husblas i en stor skål med koldt vand.
• Kog vand og sukker sammen til en sirup. Kom æggeblommer i en skål. Brug en elhåndpisker, og hæld den varme sirup over i en tynd stråle under konstant piskning.
• Tilsæt den udblødte og knugede husblas, og lad det smelte i den varme blanding. Stil eventuelt skålen over et varmt vandbad, og rør, indtil husblassen er smeltet.
• Tag skålen væk fra vandet, og pisk blandingen, til den er skummende og afkølet.
• Tilsæt de 190 g karamel. Pisk fløden til let skum, og vend den derefter i. Fordel straks moussen i glas eller skåle.
• Pynt med resten af karamellen og skivede eller hakkede pistaciekerner.