Basilikum & melon isvafler

Prøv denne anderledes og friske is.

© Stine Christiansen

Basilikum-melon-is i vaffel

Det skal du bruge:

  • 1 galiamelon, 350 g
  • saft og fintrevet limeskal fra
  • 1 økologisk lime
  • 1 lille bdt. basilikum
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 3 past. æggeblommer
  • 3 dl piskefløde
  • 12 isvafler
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g hakkede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Halvér melonen, og fjern kernerne.
  2. Skrab kødet ud, 350 g i alt, og kom det i en blender sammen med lime, basilikum, kondenseret mælk og æggeblommer.
  3. Blend til cremet konsistens, og tilsæt fløde.
  4. Frys iscremen i en ismaskine, til konsistensen er som softice.
  5. Kom iscremen i en lukket beholder, og sæt den i fryseren, til den er fast og kan kugles op.
  6. Hak chokoladen, og smelt over vandbad.
  7. Dyp kanten af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt og dryp af, og drys med hakkede pistacienødder.
  8. Stil dem koldt, til chokoladen er stivnet.
  9. Kugl isen op, og kom en god kugle i hver vaffel. Drys evt. med ekstra pistacie og servér.