Dessert —
Basilikum & melon isvafler
Prøv denne anderledes og friske is.
Tekst — Gitte Heidi Rasmussen
Basilikum-melon-is i vaffel
Det skal du bruge:
- 1 galiamelon, 350 g
- saft og fintrevet limeskal fra
- 1 økologisk lime
- 1 lille bdt. basilikum
- 1 dåse kondenseret mælk
- 3 past. æggeblommer
- 3 dl piskefløde
- 12 isvafler
- 150 g mørk chokolade
- 50 g hakkede pistacienødder
Sådan gør du:
- Halvér melonen, og fjern kernerne.
- Skrab kødet ud, 350 g i alt, og kom det i en blender sammen med lime, basilikum, kondenseret mælk og æggeblommer.
- Blend til cremet konsistens, og tilsæt fløde.
- Frys iscremen i en ismaskine, til konsistensen er som softice.
- Kom iscremen i en lukket beholder, og sæt den i fryseren, til den er fast og kan kugles op.
- Hak chokoladen, og smelt over vandbad.
- Dyp kanten af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt og dryp af, og drys med hakkede pistacienødder.
- Stil dem koldt, til chokoladen er stivnet.
- Kugl isen op, og kom en god kugle i hver vaffel. Drys evt. med ekstra pistacie og servér.