Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Basilikum & melon isvafler

Prøv denne anderledes og friske is.

© Stine Christiansen

Basilikum-melon-is i vaffel

Det skal du bruge:

  • 1 galiamelon, 350 g
  • saft og fintrevet limeskal fra
  • 1 økologisk lime
  • 1 lille bdt. basilikum
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 3 past. æggeblommer
  • 3 dl piskefløde
  • 12 isvafler
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g hakkede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Halvér melonen, og fjern kernerne.
  2. Skrab kødet ud, 350 g i alt, og kom det i en blender sammen med lime, basilikum, kondenseret mælk og æggeblommer.
  3. Blend til cremet konsistens, og tilsæt fløde.
  4. Frys iscremen i en ismaskine, til konsistensen er som softice.
  5. Kom iscremen i en lukket beholder, og sæt den i fryseren, til den er fast og kan kugles op.
  6. Hak chokoladen, og smelt over vandbad.
  7. Dyp kanten af vaflerne i smeltet chokolade, drej rundt og dryp af, og drys med hakkede pistacienødder.
  8. Stil dem koldt, til chokoladen er stivnet.
  9. Kugl isen op, og kom en god kugle i hver vaffel. Drys evt. med ekstra pistacie og servér.

Relaterede Artikler