Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sund morgenmad: Mysli-bowl med sommerbær

En perfekt start på dagen – som du kan forberede aftenen inden.

© Ulf Svane - Marmorfad fra The Travelling Band, tallerken fra Serax Pure, skål fra oh oak, ske fra Artilleriet, og kop fra unika-k.dk.

Bircher mysli bowl med sommerbær

Sund og nem start på en sommerdag. Sæt grynene i blød aftenen før, og servér næste morgen med sommerbær og dine morgenmads-favorit-toppings.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl cashewnøddemælk
  • 2 æbler
  • 1 dl yoghurt naturel
  • lidt flydende honning
  • 500 g sommerbær
  • topping fx chiafrø, kakaonips, kokosflager og græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Kom havregryn i en beholder med låg, og hæld nøddemælk over. Rør rundt, og stil tildækket på køl til næste morgen.
  2. Riv æblerne groft og rør i grøden sammen med yoghurt. Smag grøden til med flydende honning.
  3. Anret den kolde grød i skåle, og top med sommerbær og valgfri topping.

© Ulf Svane

Sommerbær

De danske sommerbær er indbegrebet af sommerlykke … Smukke, overdådige og en sund og sød luksus både på morgenbordet – i grød, på yoghurt og som snack – i sommersalaterne, hvor de tilfører en dejlig sødme, og naturligvis til dessert. Gå på jagt efter bærrene i det danske sommerland – tjek plukselvfrugt.dk – og se, hvor du finder de nærmeste pluk-selv-steder.