Sund morgenmad: Mysli-bowl med sommerbær

En perfekt start på dagen – som du kan forberede aftenen inden.

© Ulf Svane - Marmorfad fra The Travelling Band, tallerken fra Serax Pure, skål fra oh oak, ske fra Artilleriet, og kop fra unika-k.dk.

Bircher mysli bowl med sommerbær

Sund og nem start på en sommerdag. Sæt grynene i blød aftenen før, og servér næste morgen med sommerbær og dine morgenmads-favorit-toppings.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl cashewnøddemælk
  • 2 æbler
  • 1 dl yoghurt naturel
  • lidt flydende honning
  • 500 g sommerbær
  • topping fx chiafrø, kakaonips, kokosflager og græskarkerner

Sådan gør du:

  1. Kom havregryn i en beholder med låg, og hæld nøddemælk over. Rør rundt, og stil tildækket på køl til næste morgen.
  2. Riv æblerne groft og rør i grøden sammen med yoghurt. Smag grøden til med flydende honning.
  3. Anret den kolde grød i skåle, og top med sommerbær og valgfri topping.

© Ulf Svane

Sommerbær

De danske sommerbær er indbegrebet af sommerlykke … Smukke, overdådige og en sund og sød luksus både på morgenbordet – i grød, på yoghurt og som snack – i sommersalaterne, hvor de tilfører en dejlig sødme, og naturligvis til dessert. Gå på jagt efter bærrene i det danske sommerland – tjek plukselvfrugt.dk – og se, hvor du finder de nærmeste pluk-selv-steder.