Sådan laver du en moderne hindbærsnitte

Hindbærsnitten er en genial kage, som alle danskere elsker – her får du den med et mere Instagram-venligt udtryk.

© Thea Stevnhøj Meldgaard

Hindbærsnitter i nye klæder

Hindbærsnitten er en genial kage, alle danskere elsker. Sur, sød og salt. Sprød og blød. Mums! Her er en opskrift på snitten i lidt mere moderne klæder med et mere Instagram-venligt udtryk.

Opskriften giver 8-10 små kager

Ingredienser til hindbærsnitten:

Mørdej

  • 100 g mel
  • 25 g mandler
  • 50 g flormelis
  • 1/2 tsk. vaniljesukker (gerne rent vaniljepulver, hvis du har det)
  • 70 g koldt smør
  • Lidt salt
  • 1 æggeblomme
  • Lidt koldt vand
  • Evt. ½ tsk. revet appelsin-eller citronskal

Hindbærmarmelade

  • 50 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • Saft fra ½ citron
  • ½ stang vanilje

Pynt

  • 20 g hindbær
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. vand
  • Ca. 50 g flormelis
  • Rød surkløver, halve hindbær, krymmel eller noget helt andet. Alt kan bruges – bare du synes, det er pænt og passer til din snitte.

Sådan laver du dine hindbærsnitter

  1. Smut mandlerne, og lad dem tørre. Kom mel, mandler, flormelis, vanilje, salt og evt. skal fra citron/appelsin i en minihakker eller foodprocessor, og blend massen, til mandlerne har samme konsistens som melet og sukkeret. Skær smørret i små stykker, og kom det oveni foodprocessoren. Blend, til det akkurat er mixet ind i blandingen.
  2. Hæld massen i en skål, og tilføj æggeblommerne. Saml forsigtigt dejen med en gaffel. Hvis massen er for tør, så tilføj koldt vand i meget små mængder. Sørg for ikke at ælte for meget. Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i mindst 1,5 time - gerne natten over.
  3. Tag mørdejen ud af køleskabet, og rul den ud på et meldækket bord, til dejen er ca. 3-4 mm i højden. Skær eller stik firkanter ud med en lineal og kniv eller en kvadratisk udstikker á 5x5 cm. Kom kagerne på et stykke bagepapir. Du skal bruge omkring 16-20 bunde.
  4. Bag kagerne ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til de er mørkegyldne. Lad dem køle af.
  5. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom hindbær, sukker, citronsaft, vaniljestang og vaniljesukker i en kasserolle. Lad blandingen simre i 7-10 minutter eller længere, til hindbærrene er kogt ud, og du har en tyk marmelade. Hæld blandingen i en skål, og køl ned.
  6. Kom hindbærrene, citronsaften og vandet i en mikrobølgeovn, og varm det igennem. Mas hindbærrene med en gaffel, og si saften. Lav en glasur ud af flormelissen og noget af hindbærsaften. Tilsæt mere formelis eller væske for at få den rette konsistens – ikke for tynd, ikke for tyk.
  7. Smør et lag marmelade ud på halvdelen af bundene. Pynt de resterende bunde med glasuren. Læg bundene sammen – og pynt snitterne lige, som du bedst kan lide dem.

Tip: Hvis du gerne vil have, at glasuren har en bestemt form, kan du komme den i en sprøjtepose og klippe et meget lille hul – så er det nemmere at styre.

Tip: Du kan forme dine snitter lige, som du vil. Runde, rektangulære eller som hjerter. Kun fantasien og udstikkerformen sætter grænser.

Opskriften på de lækre hindbærnitter, samt foto og styling er alt sammen af Treats by Thea.