© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Aspargesmuffins med ærter og pancetta

Sunde muffins med skønne grøntsager og saltet pancetta. Brug dem til en hyggelig picnictur eller lækker brunch.

Aspargesmuffins med ærter og pancetta

Æg bagt i muffinforme med sæsonens asparges, ærter, pancetta og masser af basilikum er nemme at lave. Bag dem i god tid, så de får tid til at afkøle – så smager de nemlig allerbedst.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2 æg
  • ¼ dl mælk
  • flagesalt og peber
  • ¼ potte frisk basilikum
  • ¼ bundt grønne asparges
  • 50 g ærter i bælg
  • 2 skiver pancetta

Sådan gør du

  1. Slå æggene ud i en skål, og pisk med mælk.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Hak basilikum – gem lidt hele blade til pynt – og vend i æggemassen.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1-2 min.
  1. Bælg ærterne. Fordel æggemassen i 8 muffinforme, fx af silikone.
  1. Skær asparges i snitter, og fordel i æggemassen sammen med ærter og pancetta.
  1. Bag muffins i ovnen ved 200o varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Pak muffins i en kurv, og top med basilikum.