© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Aspargesmuffins med ærter og pancetta

Sunde muffins med skønne grøntsager og saltet pancetta. Brug dem til en hyggelig picnictur eller lækker brunch.

Æg bagt i muffinforme med sæsonens asparges, ærter, pancetta og masser af basilikum er nemme at lave. Bag dem i god tid, så de får tid til at afkøle – så smager de nemlig allerbedst.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2 æg
  • ¼ dl mælk
  • flagesalt og peber
  • ¼ potte frisk basilikum
  • ¼ bundt grønne asparges
  • 50 g ærter i bælg
  • 2 skiver pancetta

Sådan gør du

  1. Slå æggene ud i en skål, og pisk med mælk.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Hak basilikum – gem lidt hele blade til pynt – og vend i æggemassen.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i 1-2 min.
  1. Bælg ærterne. Fordel æggemassen i 8 muffinforme, fx af silikone.
  1. Skær asparges i snitter, og fordel i æggemassen sammen med ærter og pancetta.
  1. Bag muffins i ovnen ved 200o varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Pak muffins i en kurv, og top med basilikum.