Stor oversigt over alle landets badehoteller

Vidste du, at der findes hele 51 langs Danmarks kyster?

Tag på badehotel - fra Skagen til Bornholm

Vidste du, at der findes hele 51 badehoteller langs Danmarks kyster? Der er noget for enhver smag – småt og intimt, luksuriøst og smagfuldt eller skævt og farverigt. Tag med på opdagelse rundt i det danske land, hvor vi besøger nogle af de mange åndehuller, der emmer af sommer og afslapning.

Læs mere om de fem badehoteller, der er markeret med blå længere nede i artiklen.

© Emma Jo Elskjær

Nordjylland

Midtjylland

Sønderjylland

Fyn

Sjælland

Bornholm

Herunder kan du læse mere om de fem markerede badehoteller.

© Allinge Badehotel 

Allinge Badehotel - Renovering af charmerende Bornholmsk perle

På solskinsøen Bornholm ligger det fine bondehus, der huser Allinge Badehotel. Ved årsskiftet fik badehotellet nye ejere, som ville sætte alle værelserne i stand.

Det var en gammel drøm, om at starte deres eget, der fik parret til at finde og falde for den fantastiske perle på Bornholm, som i skrivende stund er ved at blive indrettet af Tv-vært og iværksætter, Emil Thorup, på kun 72 timer.

Stedet blev bygget i 1774 og bygningernes oprindelige ånd og udseende er godt bevaret og vil stå som oprindeligt efter renoveringen. Det er nemlig kun de indvendige rammer, der bliver istandsat. Badehotellet emmer af afslapning og hygge, og er det perfekte sted at få ladet batterierne op.

På badehotellets værelser skal der slappes helt af, og derfor er der ikke noget TV, men en ekstravagant udsigt over Østersøen. Man kan blot åbne døren og nyde naturen og vandet, der ligger et stenkast væk.

© Henne Mølle Å Badehotel 

Henne Mølle Å Badehotel - Badehotel tegnet af Poul Henningsen

For enden af en beskeden grusvej, som fører ned til Henne Mølle Å, og skjult i de vestjyske klitter, ligger det charmerende Henne Mølle Å Badehotel.

En arkitektonisk perle, som blev opført af den danske arkitekt, Poul Henningsen, tilbage i 1936. Og netop de vestjyske klit- og hedelandskaber spillede en stor rolle, da Poul Henningsen tegnede badehotellet. Hans idé var nemlig at skabe et fristed, der smeltede naturligt og ubemærket sammen med den omkringliggende natur.

I 1987 blev badehotellet nænsomt gennemrenoveret, men med et klart fokus på at respektere og bevare Poul Henningsens særprægede arkitektoniske stil. Også badehotellets interiør afspejler den populære, danske arkitekts sans for design, og alt fra stole til lamper er hans design, for at bibeholde badehotellets oprindelige atmosfære.

© Dyvig Badehotel

Dyvig Badehotel - 10 år med lukus på landet

Dyvig badehotel, der ligger på landet på det naturskønne Als, kan i år fejre deres 10 års jubilæum.

På trods af dets korte levetid, har badehotellet formået at skabe en speciel hjemlig atmosfære, der danner ramme om det romantiske og stilfulde værested. Indretningen er gennemført med massive plankegulve og smukke fløjdøre, og i det fine røde badehotel skinner de sønderjyske toner også igennem i deres service og omgivelser. Der er en smuk udsigt over lystbådehavnen, og området stråler af fred og ro.

© Hotel Hornbækhus 

Hotel Hornbækhus - En farverig stemning

Hornbækhus er et rødt træhus bygget i 1904, der ligger fredfyldt i en smuk have med høje træer.

Hotellet ligger indkapslet i naturen som en lille oase, hvor der er ro til fordybelse. Hornbækhus råder desuden over Villa Strand som anses for at være lillesøsteren i klitterne. Her er der værelser med udgang til en have, som fører lige ud til strand, klitter og hav. Hornbækhus er i høj grad indrettet med en stor portion personlighed og omhu af designfirmaet EEN, der har håndplukket møbler, tapeter, malerier, planter og kunsthåndværker til alle rum. Og netop dét er det helt særlige for badehotellet - at hverken tallerkener eller værelser er ens, hvert rum har deres eget særpræg.

De farvestrålende møbler og de mønstrede tapeter er fulde af detaljer og giver masser af liv og stemning på badehotellet.

© Rødvig Kro & Badehotel 

Rødvig Kro & Badehotel - Danmarks bedste badehotel 2020

Med den smukkeste udsigt til Østersøen og Stevns Klint ligger Rødvig Kro og Badehotel idyllisk og helt ugeneret.

Badehotellet ligger i den lille fiskerby Rødvig på Sydsjælland, tæt på en hyggelig og velbesøgt lystbådehavn, og ejes af Kathrine Hendriksen og Jonas Skaaning. Badehotellet startede året ud med en kåring som Danmarks Bedste Badehotel 2020 ved OpdagDanmarks årlige afstemning, hvor danskerne har mulighed for at stemme på deres favorit.

Årets bedste badehotel byder desuden på dejlige madoplevelser med et sæsonpræget menukort, hvor de friske grøntsager naturligvis kommer fra lokale forhandlere. De idylliske omgivelser og de spændende madoplevelser går op i en højere enhed og bringer enhver gæst ned i gear.

TIP: Du kan læse meget mere i vores gratis sommerhus-nummer. Se her, hvordan du får fat i dit.