kunstudstillinger 2017 keramik
© Lea Mi Engholm

Kreativt brug af materialer – spændende udstilling i Kerteminde

CHROMA betyder farve på græsk, men er også navnet på udstillingen, hvor fire dygtige kunsthåndværkere præsenterer deres arbejde.

Besøg den spændende udstilling CHROMA i Kerteminde.

Chroma, som på græsk betyder farve, er både udstillingens navn og tema. Hvert rum der udstilles i, har hver sin farve og hver sit citat som understøtter rummet. Værkerne integrerer med hinanden, og udstillingens tema, farve, er den røde tråd igennem rummene.

Fælles for alle fire kunsthåndværkere er, at de lægger meget tid og ære i selve processen, med stort fokus på, at lade materialerne være stjernen i værket.

Ferniseringen finder sted d. 5. September fra kl. 17-19, og udstillingen fortsætter frem til d. 1. Oktober, tirsdag-søndag kl. 12-16. Toldboden Strandgade 3 5300 Kerteminde.

Udstillingen spænder over forskellige fagområder, hvor forskellighederne supplerer hinanden samt skaber kontrast og vækker nysgerrighed.

Nedenfor får du en smagsprøve på, hvad de 4 talentfulde kunsthåndværkere har at byde ind med.

Iben Høj, tekstildesigner
© Iben Høj

Med sin signatur, som på samme tid er sart og indtagende stærkt, har Høj udstillet i både ind og udland.

– Centralt i mit arbejde er den håndværksmæssige tradition. Med en grænsesøgende arbejdsmetode søger jeg mod at skubbe til forestillinger om, hvad strik kan og er., Iben Høj

Karen Pontoppidan, smykkekunstner
© Karen Pontoppidan

Smykket skal være en del af samfundsdebatten, dette er udgangspunktet i Pontoppidans værker. Hun er internationalt anerkendt for sine værker, og samtidig eftertragtet fordragsholder og skribent.

Karin Carlander, væver
© Karin Carlander

Med fokus på bæredygtighed, multifunktionalitet og en mix-og-match-farvepalet genfortolker Carlander traditionelle nordiske håndværk.

– Alle prøvevævninger til Textile No. er håndvævede i en eksperimentel proces, der altid giver plads til uventede opdagelser. Jeg arbejder med funktionelle tekstiler, fordi jeg mener, at de objekter, vi håndterer i forbindelse med hverdagens arbejde og aktiviteter, skal have en kunstnerisk værdi., Karin Carlander

Lea Mi Engholm, keramiker
© Lea Mi Engholm

Som de tre andre kunsthåndværkere, sætter Engholm stor ære i processen hvori, materialets udtryksformer udforskes.

– I en dagligdag, hvor det ofte handler om effektivitet, er det befriende at arbejde med leret som materiale, hvor ting tager tid. Jeg arbejder ud fra en overordnet ide om at vise lerets umiddelbare egenskaber, derfor anvender jeg som oftest ingen redskaber, kun hænderne og det rå ler, siger Lea Mi Engholm