Restauranter med overjordiske havudsigter

Hvis du i den triste danske sommer også sidder og drømmer dig væk til varme, så tjek lige disse vilde restauranter ud. Udover skøn mad byder de også på nogen af klodens mest overvældende udsigter.

Spis australsk i New York
© The Surf Lodge

Surf Lodge Restaurant på Long Island, New York, er kokken inspireret af sit eget ophav, og bringer derved australske retter til menukortet – særligt frisk fisk. Restauranten er afslappet indrettet og har udsigt ud over havet.

Pas på tidevandet på Zanzibar
© The Rock

Det er en god idé at tjekke tidevandets tidsplan ud, inden turen går til Rock Restaurant på Zanzibar. Restauranten er tilgængelig til fods ved lavvande, og ellers er det muligt at tage en båd til og fra restauranten på andre tidpunkter af dagen. The Rock er placeret på Zanzibars sydlige kyst, og den lille restaurant med plads til kun 12 borde specialiserer sig særligt i frisk fisk og skaldyr.

Klassiske Venedig-retter ved kanalen
© The Gritti Palace

Club del Doge Restaurant i Venedig serverer kokken Daniele Turco klassiske Venedig-retter. Den elegante restaurant ligger i det historiske Gritti Palace, og det veludsmykkede lokale, som har udsigt ud over The Grand Canal, er designet af Chuck Chewing. Spiseområdet på terrassen har åbent fra maj til oktober.

Med udsigt ud over Stillehavet ..
© Post Ranch Inn, Big Sur

Sierra Mar på hotellet Post Ranch Inn, Big Sur i Californien tilbyder en majestætisk udsigt ud over Stillehavet. På restaurantens terrasse serverer chefkok John Cox fire forskellige retter, som varierer fra dag til dag. Derudover har restaurantens også en ni-retters menu, hvor man kan smage retter fra Big Sur, som er særligt populære i netop denne region – fx sorte muslinger og havgrøntsager.

Smuk panoramaudsigt på Santorini
© The Red Bicycle

Et palæ fra det 19. Århundrede i den lille by Oia, Santorini huser restauranten ”Red Bicycle”. Her serveres traditionelle ø-retter som røget ål, feta og favabønner. Restauranten på klippesiden har panoramaudsigt ud over kirker og smukke, hvide bygninger.

Spis som en sultan
© Ciragan Palace Kempinski

I et osmannisk palads på Bosphorus’ bred i Istanbil ligger Tugra Restaurant, som er en del af Ciragan Palace Kempinski Hotel. Kokken Hüseyin Ulaş serverer klassiske retter, som alle er inspireret af den mad, man under det osmanniske styre serverede for sultaner. Ved bordene på balkonen er der både udsigt ud over vandet og Bosporusbroen.

Romantik ved Middelhavet
© Le Sirenuse

La Sponda på Le Sirenuse Hotel i Italien tilbyder en skøn udsigt over Amalfi-kysten og Middelhavet fra restaurantens terrasse. Her serverer Michelin-kokken Metteo Temperini moderne fortolkninger af klassiske, napolitanske retter – alt sammen i meget romantiske omgivelser i lysskæret fra 400 stearinlys.

En middag midt på stranden
© Nobu

Mens Nobus sushi-mekka har været kendt i Malibu i næsten 15 år, var restauranten ved deres flytning i 2012 pludselig igen på alles læber. Restauranten, som nu ligger på stranden med udsigt over havet, er designet af Studio PCH. Mens den smukke havudsigt nydes, serveres Nobu Matsushias signaturretter som fx sort torsk med miso.

Japansk tapas og solnedgange på Maldiverne
© One&Only Resorts

Tapasake på One&Only Reethi Rah på Maldiverne serverer moderne, japansk mad i tapasstil. Restauranten ligger midt i vandet, og særligt fra baren ses de smukkeste solnedgange. Udendørsområdet er udstyret med fire grillstationer, hvor der blandet andet forberedes frisk fisk. Derudover har restauranten en privat pavillon med plads til seks personer.