Noma lukker

Ja du læste rigtigt. En af verdens bedste restauranter, Noma, vil være et afsluttet kapitel fra 2017. Men bare rolig. René Redzepi vil blive ved med at eksperimentere og kokkerere. Dog skal konceptet tages til helt nye højder.

Det er ikke kun menuen, der skal ændres på, når konceptet skal ændre form i 2017. New York times har talt med en spændt René Redzepi, der uddyber, at der skal tilknyttes egen bondegård til restauranten: “Det giver god mening at have sin egen bondegård, når man driver en restaurant af denne kaliber” forklarer han til New York Times.

Vi skal heldigvis ikke være bekymrede for hvorvidt den dygtige kok overhovedet får tid til andet end landbruget. Redzepi meddeler nemlig, at der vil være en fuldtidslandmand samt et helt hold af medhjælpere bag ham.

Men det slutter ikke her. Redzepi er gået sammen med arkitekten Bjarke Ingels, der skal realisere tilblivelsen af et drivhus på taget af restauranten. Derudover skal der bygges en platform på den nærtliggende sø, hvor der skal skabes en såkaldt flydende mark.

Restauranten skal placeres nær Christiania, hvor atmosfæren på nuværende tidspunkt ønskes at være mere rå og urban.

Forventningerne er tårnhøje og vi glæder os meget.