Københavns vinkonge åbner nyt, grønt spisested

“Jeg tror på, at man godt kan være sund og grøn uden at være frelst eller fodformet."

Grøn mad på Glou Glou
© Glou Glou

60-30-10

Glou Glou er et nyt, grønt spisested på Rentzausgade i København.

Konceptet bygger på en 60-30-10 fordeling af henholdsvis grønt, fisk og kød.

Et paradis for folk med hang til friske grøntsager og vegetariske retter, lette vine og ikke mindst gode cocktails, som manden bag det nye koncept, Kenn Husted, beskriver det.

Kenn Husted er manden bag syv forskellige restaurationer med vin i centrum, samt to vinbutikker: Bibendum, Falernum, Paté Paté i Kødbyen samt Paté Paté Winebar & Tapas i lufthavnen, Vinbodegaen på både Frederiksberg og Nørrebro samt nu også Glou Glou. Og selvfølgelig: Husted Vin.

– For mig er Glou Glou et frisk pust. Et sted, hvor vi går i en mere bæredygtig retning, hvor man spiser sundt og lækkert, men også stadig kan få et godt glas vin eller en cocktail. Jeg tror på, at man godt kan være sund og grøn uden at være frelst eller fodformet, siger Kenn Husted.

Glou Glou brunch
© Glou Glou

Bællevin

Glou Glou slår dørene op i de lokaler, der tidligere husede den spanske vinbar La Fabrica, som også Kenn Husted stod bag.

Selve navnet Glou Glou er i følge Husted en term som efterhånden er blevet accepteret i internationale vinkredse. Oversat betyder det “klukken” og refererer til lyden vinen laver, når det hældes fra flasken - men også til den type af vin, som er let drikkelig - blandt andet fordi alkoholprocent og tanninindhold er lavere.

Det vil sige det, man kan kalde en bællevin.

Glou Glou inviterer indenfor til lækre grønne retter fra morgen til aften.

Glou Glou på Nørrebro
© Glou Glou