© ICEHOTEL

Verdens første permanente ishotel åbner nord for Polarcirklen

Besøg ICEHOTEL 365, og tag en overnatning på en blok is - hele året rundt.

En kold fornøjelse

I en lille svensk by ved navn Jukkasjärvi, ca. 200 nord for den Nordlige Polarcirkel, er verdens første permanente isresort åbnet. Det hedder ICEHOTEL 365, og her kan du snuppe en kølig overnatning i en af de ca. 20 suiter.

© ICEHOTEL

Området måler 1.200 m2, og ud over suiterne finder man også en bar og et kunstgalleri. Resortet er skabt af 30.000 liter vand, som er taget fra den nærliggende flod, som er frosset og formet af kunstnere fra hele verden.

© ICEHOTEL

Selve ICEHOTEL-konceptet er faktisk grundlagt tilbage i 1989, og hvert år genopstår ICEHOTEL i en ny reinkarnation, der smelter til foråret.

ICEHOTEL 365 er det nyeste skud på stammen og ganske særligt i og med, at det altså ikke smelter, men bliver samme sted hele året rundt.

© ICEHOTEL

Kører på solenergi

Om sommeren udnytter hotellet paradoksalt nok, at der er midnatssol, altså konstant sol i 100 dage i træk.

Den permanente struktur køles nemlig med solenergi, som høstes gennem solceller, og temperaturen inde i den permanente bygning kan komme helt ned på -5 grader.

© ICEHOTEL

Suiterne er delt op i luksussuiter og kunstsuiter; luksussuiterne har badeværelse og overraskende nok også en sauna, og kunstsuiterne er udsmykket af udvalgte kunstnere.

© ICEHOTEL

Om vinteren kan man opleve nordlys og nyde sneen, og om sommeren kan man opleve den særlige midnatssol, der kendetegner området.

Kilder: designboom, Icehotel.com

© Pin Pin Studio
© Pin Pin Studio