© Shawn Clover, Flickr.com

’Trappen mod himlen’ på Hawaii er eminent smuk, overvældende og helt igennem forbudt at bestige

Den 4.000 trin store trappe på Hawaii har været ulovlig at bestige i over 30 år, men nu vil en gruppe øboere åbne den op for offentligheden

Selvom det i over 30 år har været ulovligt at bestige denne trappe på 4.000 trin på den hawaiianske ø, Oahu, så har det alle dage været et umådeligt populært rejsemål for turister, der har villet besejre de mange trin for at blive overvældet af naturen og den helt eminente udsigt. Det vidner de mange Instagram-billeder også om, og vi kan ikke lade være med at drømme os hen til den, når vi ser de underskønne natur-omgivelser.

Vil trappen overleve?

Men trappen er i fare. For i februar ramte en voldsom storm, og den beskadigede dele af Haiku Stairs Hike, som trappen mere officielt hedder. Derfor gik myndighederne i gang med at undersøge, hvor meget det ville koste at fjerne den helt. Heldigvis er en gruppe øboere organiseret under navnet ’Friends Of The Haiku Stairs” nu i gang med at lobbye for at sikre trappens overlevelse.

Deres plan er at åbne op for, at publikum kan besøge og bestige trappen mod betaling, hvor turister skulle betale 100 dollars og hawaiianere 10 dollars. Trappens sidste dag er derfor ikke blevet kommet endnu, og vi holder vejret for, at denne natur-skat får lov at overleve.

Vi har samlet et udpluk af de smukke Instagram-billeder fra trappen herunder annoncen.