Sov under åben himmel i nulstjernet hotel i Alperne

To schweiziske tvillinger tilbyder overnatning på bjerghotel, hvor mottoet er: "Nulstjernet hotel - den eneste stjerne er dig."

Booket hele året ud
© null-stern-hotel.ch

Det lyder lige dele skørt og besnærende - at sove i det fri uden tag over hovedet i Alperne.

Og det er faktisk konceptet for det schweiziske tvillingepar Frank og Patrik Rilkin's hotel med det opsigtsvækkende navn: Null Stern Hotel.

Det ene værelse, som hotellet rummer, var efter sigende allerede midt på sommeren booket hele 2016 ud.

Atelier für Sonderaufgaben
© null-stern-hotel.ch

Hotellet er reelt nok, hvor underligt det end lyder. Null Stern Hotel er dog også en slags levende installation, som de to billedkunstuddannede tvillinger har fundet på.

De to udgør nemlig sammen kunstnerparret: "Atelier für Sonderaufgaben", som direkte oversat betyder "Atelier for Specialopgaver".

Den bedste kunst
© null-stern-hotel.ch

Med Det nulstjernede Hotel er vi inde i et grænseland mellem kunst og samfund, hvor et dagligdags fænomen mødes kunstens reflektion.

Det er i dette rum, at de to kunstnere ynder at placere sig med deres kunst. For som de siger i forbindelse med deres alpehotel:

- "Den bedste kunst er den, som man slet ikke opfatter som kunst, men som bliver til en del af samfundet."

Butleren på det nulstjernede hotel
© null-stern-hotel.ch

Med i opholdet i dobbeltsengen på Det nulstjernede hotel følger en butler, som kræser om gæsterne på alle tænkelige måder.

Mad og andre fornødenheder til hotellets gæster bliver møjsommeligt tilberedt i denne lade.

Hvis de overnattende på bjerghotellet i 1.969 meters højde ikke ønsker at træde af på naturens vegne i det fri, er det kun en lille vandring ned af bjergsiden til et offentlig toilet. Således betrygger de to tvillinger i hvert fald deres gæster i Det nulstjernede Hotels salgsmateriale.

I medierne
© null-stern-hotel.ch

Det nulstjernede Hotel har været en stor succes, hvis den altså måles i omtale. Der har allerede været reportager på schweizisk, amerikansk og russisk fjernsyn og artikler i alverdens blade, aviser og websites.

Mere om Null Stern Hotel
© null-stern-hotel.ch

Book et ophold på Null Stern Hotel her.

Se flere værker og projekter af kunstnerkollektivet Atelier für Sonderaufgaben her.

Kilde: Design-milk