Mirakuløst kunstværk på havets bund er færdiggjort

Kunstneren Jason Declaires Taylor har med en overmenneskelig kraftanstrengelse fået installeret 100 tons skulpturer på bunden af havet ud for Lanzarote. Se nogle af de utrolige billeder her.

100 tons skulpturer på 14 meters dybde
© Jason Declaires Taylor

Den britiske kunstner Jason Declaires Taylorhar færdiggjort et af de mest omtalte og banebrydende kunstværker, verden længe har set.

Ud for kysten på Lanzarote i Spanien ligger Museo Atlantico på 14 meters dybde.

Mennesker på bunden
© Jason Declaires Taylor

I følge Designboom er værket netop blevet fuldendt med intet mindre end 100 tons skulpturer og monumenter, der lægger sig til rette på sandbunden og bliver en del af det naturlige habitat.

Den seneste fase af installationen omfatter 300 skulpturer, hvoraf 200 menneskefigurer i en hvirvlende strøm mod en mur er den mest opsigtsvækkende.

De går mod muren ...

Muren er fire meter høj, og de vandrende mennesker ser ud til at blive trukket mod den – som om muren er det eneste logiske mål for dem.
Paradokset er, at rundt om kroppene er det store hav, så de kunne i princippet bevæge sig i alle retninger. Til det siger kunstneren selv til Designboom:
"Muren er monument over det absurde, en dysfunktionel barriere i midten af et gigantisk, flydende 3-dimensionelt rum. Det understreger, at ejerskab og territorier er irrelevante for denne naturlige verden. I en tid med patriotisme og protektionisme skal det minde os om, at man ikke kan eje oceaner, luft, klima eller dyrelivet."

Se flere fotos fra undervands-kunstværket.