Koldinghus spejler sig i Slotssøen i tusmørket
© iStock

Kolding byder på designånd og oplevelser en masse

Tag på besøg i Kolding og gå på opdagelse i byens mange seværdigheder og kulturelle tilbud.

Danmarks designby emmer af kreativitet

Danmark har en stolt designtradition, og Kolding har på mange måder været med til at forme den tradition og gør det stadig den dag i dag. I Kolding finder du Designskolen Kolding, der er med til at udforske og forandre design, som vi kender det, og byen brander sig generelt meget på design, hvilket kan ses rundt omkring i byen.

Link til nederste side

Det er måske ikke helt galt at kalde Kolding for Danmarks designby, men den jyske by er selvfølgelig også meget mere end design og æstetik. Vi guider dig igennem byen, hvis du skal på visit eller bare gerne vil genopdage, hvor fantastisk din by er.

Kolding Light Festival smykker byen med farverigt lys
© Kolding Hotel Apartments

Seværdigheder og oplevelser i Kolding

Koldinghus

Koldinghus er muligvis Koldings allermest kendte attraktion, men den fortjener stadig at blive nævnt på listen. Det gamle kongeslot tjener i dag som museum, hvor du kan opleve spændende særudstillinger såsom designskolens afgangsudstillinger og et væld af kulturelle aktiviteter.

sdfsdfsdf

Trapholt

Trapholt er en klassiker, som ikke må springes over, hvis du aflægger Kolding et visit. Kunstmuseet udstiller moderne kunst og design og rummer en stor samling af dansk møbeldesign samt Arne Jacobsens Kube-flex-sommerhus - og selvfølgelig en masse andet, som du også skal se.

Nicolai Kunst & Design

Nicolai er et kreativt kulturcenter, som består af fem selvstændige huse, der alligevel fungerer som en enhed. I udstillingslokalerne kører der ca. 10 udstillinger årligt med kunst, kunsthåndværk samt design, og der er fri entré, så du kan kun blive en oplevelse rigere.

Designbyen Kolding

Kolding brander sig selv som en by, der tager design alvorligt, og det kan også opleves i byens gader og stræder. Designskolen er et oplagt eksempel, og du kan også besøge Syddansk Universitet Kolding, som er designet af Henning Larsen Architects. I den nære fremtid kommer desuden en ny, bæredygtig bydel ved navn Design City Kolding.

Ellers kan du også lægge vejen forbi, når Kolding Light Festival lyser hele byen op, og fra 2017 kan du også tage til Design Week Kolding, hvor alle former for design fejres.

Til toppen af siden

Kant Designstudio i Kolding byder på unikadesign og godt håndværk
© Kant Designstudio

Spændende interiørbutikker

Decorate Shop

Decorate Shop har alt, hvad hjertet kan begære af lækre produkter og brands, lige fra Ferm Living, Areaware og By Wirth til Kähler, HAY og Muuto. Butikken har lidt af det hele og meget af det lækre, så hvis du mangler noget, har de det sikkert.

Lisa Buhl Indretning

Lisa Buhl Indretning forhandler både tekstiler, møbler, keramik og andet til indretningen, så du kan finde inspiration til hele hjemmet. Af brands findes både store og mindre, så du kan finde klassikere og unikaværker i én og samme butik.

Luupe

Luupe er en livsstilsbutik, der forhandler ting til dig og dit hjem. Luupe har kunst til væggene og bløde puder til sofaen, så smut forbi og køb dig fattig i lækkert nips.

Kant Designstudio

Kant Designstudio er navngivet efter ønsket om at sammensætte et anderledes sortiment, som har netop dét - kant. Resultatet er en livsstilsbutik med lækre, håndlavede produkter og skæve ting, som du ikke finder alle vegne. Hvis du elsker sætte et unikt præg på dit hjem, så er Kant Designstudio lige noget for dig.

Til toppen af siden

Sdr. Bjert Kro i Kolding kæler for detaljerne
© Sdr. Bjert Kro

Restauranter og spisesteder

Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro går op i kreativitet, lokale råvarer og den gode smag, og det gør de faktisk så godt, at Nordens førende restaurantguide, White Guide, har valgt at anbefale dem. Det er noget af et klap på skulderen, og det er en oplevelse værd.

Tyrstrup Kro

Tyrstrup Kro er ligesom Sdr. Bjert Kro også en del af White Guide-klubben, og her kan du finde både små, enkle retter og overdådige gourmetmiddage, så der er noget for selv den kræsne gane.

SmækkerLækker

Det virker næsten utroligt, men den tredje på listen har faktisk også en anbefaling med fra White Guide. SmækkerLækker henter inspiration fra både det franske, italienske og danske slowfood-køkken, og du er velkommen til at tage din helt egen vinmenu med hjemmefra, så du helst selv kan skræddersy din madoplevelse.

Madkælderen på Koldinghus

Som navnet antyder, ligger Madkælderen i historiske omgivelser lige under Koldings kongeslot. Gourmetrestauranten bruger sæsonens råvarer fra lokale producenter, og de er sammensat til velsmagende retter, hvor kreativitet og knivskarp teknisk kunnen sætter rammerne.

Til toppen af siden

Kolding Hotel Apartments ligger smukt ved søens bred
© Kolding Hotel Apartments

Overnatning i Kolding

Comwell Kolding

Comwell Kolding ligger centralt placeret, og du får en skøn udsigt ud over byen. Hotellet ligger sammen med Kolding Teater, så hvis du vil krydre dit hotelophold med teater, stand-up eller en koncert, er det en oplagt mulighed.

Hotel Koldingfjord

Som navnet antyder ligger hotellet lige ud til Kolding Fjord, så du befinder dig i naturskønne omgivelser mellem sø og skov. Værelserne er indrettet med klassisk arkitektur, og de smukke bygninger, som er over 100 år gamle, fremstår idyllisk på fjordens bred.

Kolding Hotel Apartments

Hvis du gerne vil have lidt mere privatliv, så er Kolding Hotel Apartments måske noget for dig. Det ligger lige ud til Slotssøen, blot 5 minutters gang fra Koldinghus og Kolding centrum, og du får din egen lejlighed, hvor du kan vågne op til den skønne søudsigt.

First Hotel Kolding

First Hotel Kolding er et nyere hotel, som ligger centralt lige i nærheden af søen. Hotellet er indrettet med moderne design, så du kan slappe af i lækre omgivelser, og hvis du får brug for ekstra afslapning, tilbyder hotellet også et forkælelsesophold i samarbejde med Dronning Dorotheas Badstue.

Til toppen af siden