wellness treehotel artic bath
© Arctic Bath

Iskold wellness i Nordsverige

Et nyt resort vil fra efteråret 2018 tilbyde gæsterne en bad-oplevelse i en isdækket Nordsvensk elv.

Du har måske hørt om det svenske Treehotel, hvor man kan overnatte i en hytte i toppen af træerne i en Nordsvensk skov? Projektet, som har været en stor succes, har været omtalt i medier verden over – og fremover vil området byde på endnu en oplevelse for turister.

Det bliver Arctic Bath, som er et badehotel, der flyder på Luleelven i den svenske del af Lapland. Finansieringen til badehotellet er netop faldet på plads, og det forventes, at Arctic Bath vil stå klart december 2018.

Inspireret af tømmertransport

Hotellet er tegnet af Bertil Harström & Johan Kauppi, som er blevet inspireret af de tømmertransporter, der tidligere var en vigtig del af livet omkring elven. Her har man gennem århundreder fældet træer, som efterfølgende blev smidt i elven, hvor de stort set på egen hånd flød ned til områdets hovedby Luleå til videre forarbejdning.

wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel
© Arctic Bath

Cirkelform beskytter mod vinden

Artic Bath bliver bygget som en cirkelformet struktur, der omslutter selve badeanlægget, som ligger i midten. Formen betyder, at gæsterne selv i ganske hård vind vil opleve et helt vindstille ophold. I bygningerne vil der være omklædningsrum, sauna, spa-område, lounge og shop.

Man skal dog ikke være kuldskær, hvis man vælger at lægge vejen forbi Arctic Bath. Om vinteren vil hele elven være dækket af is, og det er derfor nødvendigt at holde vandet inde i bad-anlægget isfrit. Vandtemperaturen vil være sølle 4 grader! Om sommeren er der isfrit, men forvent ikke sydlandske badetemperaturer.

wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel sauna saunaområde
© Arctic Bath

Hotelhytter til overnatning

Mens det er meningen, at gæsterne skal opholde sig på bad-anlægget om dagen, er det meningen at de skal overnatte i individuelle hotel-hytter om natten. Ligesom bad-anlægget er disse opført ude på vandet og vil blive omgivet af is om vinteren. Det er ikke lykkedes os at finde ud af, hvordan man kommer til og fra hytten om sommeren, hvor der er isfrit, og derfor vand omkring hytterne. Man må dog gå ud fra, at selskabet bag Artic Bath har tænkt på dette.

Artic Bath oplyser, at de vil samarbejde med det nærliggende Treehotel om at tiltrække gæster til området. Det ville også være mærkeligt andet, i og med, at de to attraktioner ligger i nærheden af hinanden og desuden har en del af ejerkredsen tilfælles.

læs mere om Arctic Bath på deres hjemmeside.

wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel hotelhytte
© Arctic Bath
wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel hotelinteriør
© Arctic Bath
wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel sommer
© Arctic Bath
wellness artic bath koldbad vinterbadning treehotel vinter
© Arctic Bath